Mezi družstvy zvítězili žáci ZŠ Emila Zátopka a stejně jako druhá ZŠ Vizovice získali místenku do krajského kola, které se bude konat 11. června v Kroměříži.

Přestože počasí sportování venku nepřálo, sešlo se na zdejším oválu na sto padesát dětí z devíti základních škol zlínského okresu.

Odznak všestrannosti olympijských vítězů na atletickém stadionu Mládeže ve Zlíně. Slavnostně zahajuje Šárka Kašpárková.

„Na to, že se zde konalo okresní kolo vůbec poprvé, je toto číslo krásné a i přes nepřízeň počasí jsme si všichni závod užili," radovala se Šárka Kašpárková, spoluorganizátorka akce a především mistryně světa v trojskoku z roku 1997 z řeckých Atén, kterou doprovázel bývalý trenér a partner Michal Pogány.

Z původně plánovaných sedmi disciplín ale uplakané počasí přinutilo organizátory nejen soutěžit pouze v pěti, ale navíc se přesunout do tělocvičny.

„Na atletickém oválu jsme stihli odběhnout akorát sprint na šedesát metrů, další čtyři disciplíny již žáci ve věku od deseti do patnácti let absolvovali pod střechou. Běh na 1000 metrů a hod medicinbalem si postoupivší naostro vyzkouší až v krajském kole," těší se jednačtyřicetiletá rodačka z Karviné.

Dopoledne plné sportovních talentů

A kdo z necelé dvoustovky příchozích mnohonásobnou českou šampionku zaujal?

„Kvůli přesunu jsme byli všichni v permanenci, proto jsem neměla možnost až tak podrobně sledovat jednotlivce. Rozhodně se ale mezi příchozími dají najít zajímaví talenti," poznamenala úspěšná atletka, která si ze Zlína přece jenom jednu zajímavost odvezla.

„Řada lidí si myslí, že má dcera se jmenuje po mně Terezka Kašpárková, ovšem ve skutečnosti má příjmení po mém partnerovi. Až zde jsem ale jednu Terezku Kašpárkovou opravdu našla a podle všeho byla natolik šikovná, že se objeví i v krajském kole," dodala s úsměvem Kašpárková.