Druhý v 3300 metrů dlouhém závodu skončil s dvousekundovou ztrátou Jonáš Hubáček, bronzovou příčku vybojoval Vojtěch Sýkora (11:16), čtvrtou pozici získal Johan Vavrys (11:17) a pátý doběhl Libor Černocký (11:27).

Mezi ženami byla na trati mezi Pozlovicemi, Podhradím a zpět nejrychlejší rovněž nositelka barev týmu OB Luhačovice Dagmar Hubáčková, jež triumfovala časem 15:14.

Druhé místo obsadila její klubová kolegyně Barbora Vavrysová (16:28), třetí příčkou se za čas 16:44 pyšní Michaela Slováková z Kerteamu. Iva Vavrysová skončila čtvrtá (17:20) a Miroslava Vlažná (obě OB Luhačovice, 17:27) pátá.

,,Mezi muži byla od začátku vpředu pětičlenná skupina silných běžců. Ti se na čele poctivě střídali a proto se celý závod běžel v rychlém tempu. O jeho osudu se rozhodlo v posledních 300 metrech, kdy Michal Hubáček zrychlil a v závěrečném finiši už před sebe nikoho nepustil. Zajimavý byl ovšem také souboj o další medailové příčky.

Závodu žen jasně vévodila veteránka Dagmar Hubáčková. Dáša se na první místo probojovala hned těsně po startovním výstřelu a pak si díky rovnoměrnému tempu doběhla pro jasné vítězství. Barbora Vavrysová se na střibrnou pozici dostala v průběhu druhého kilometru," informoval jeden z pořadatelů pozlovického Štěpánského běhu Miroslav Bětík. (hot)