Zlínského triatlonistu nyní čeká krátký odpočinek a další náročný program. I v Kroměříži

,,Plavalo se v místním mořském zálivu v neoprenech v pouze sedmnáctistupňové vodě. Cyklistika se jela v silném větru na zvlněné trati a závěrečný maraton jsme běželi po rovině centrem Kodaně. Atmosféru kolem tratí přitom vytvářelo zhruba sto padesát tisíc skvělých diváků," přiblížil prostředí, kde se závod konal, Vabroušek.

Ten se po tradiční ztrátě ve vodě později podle předpokladů posunoval v průběžném pořadí na přednější pozice. ,,Z vody jsem šel ze šestadvacáté příčky. Ovšem na kole jsem si brzy svoje umístění vylepšil a po cyklistice už jsem byl osmý. Na stejném místě jsem zůstal také v cíli," prozradil Ironman z Malenovic.

„Dařila se mi hlavně cyklistika, kterou jsem jel ostře. Proto mi na začátku maratonu chvíli trvalo, než jsem se pořádně rozběhl. Po několika kilometrech jsem se ale dostal do potřebného tempa," přiznal dále Vabroušek, který je se svým vystoupením na severu Evropy spokojený. ,,Umístění v Top 10 na světových Ironmanech vždy potěší," pochvaloval si malenovický železný muž.

Ten si dá do středy kratičký odpočinek a od čtvrtka už se bude zase připravovat na další závody. „V sobotu se chystám absolvovat Kromplmena v Kroměříži. V dalších týdnech se postupně postavím na start Ironmana v rakouském Podersdorfu, zúčastním se i ironmanového mistrovství Evropy v Almere v Nizozemsku, těším se na Koutymana v Jeseníkách a také na noční běžecký závod 10 mil Brnem," nastínil závěrem svůj další, hlavně zářijový program Petr Vabroušek.

LUBOMÍR HOTAŘ