ZLÍN – ČZU PRAHA 0:3 (-21,–23,–20)

Stav série: 0:1

„Studenou sprchu jsme si zasloužili. Někteří hráči začali úplně chladně, jako by se nic nedělo," zlobil se po utkání zlínský lodivod Roman Macek. „Naopak soupeř hrál s mnohem větším nasazením, byl agresivnější. Jsem zklamaný z našeho nasazení, nikdo se nemůže schovávat za nějakou nervozitu," odmítl trenér Fatry.

Přitom nástupy do úvodních dvou sad domácím vyšly, vedli až o tři body, ovšem lépe servírující a zejména přijímající soupeř dokázal průběh v polovině setů otočit a získat rozhodující náskok. „Chviličku to bylo lepší s příchodem Vašíčka, ale nakonec to nemělo žádný efekt," mávl rukou Macek.

Třetí sada již byla prakticky celá v režii mladého týmu ČZU, který s přehledem kontroloval své vítězství. „Největší rozdíl byl v servisu, který měl soupeř jasně lepší. Náš byl slabý, soupeř měl neustále ideálně přihráno a náš blok byl pak složitý," posteskl si.

Právě v přístupu chtějí domácí udělat ve čtvrteční odvetě největší změnu. Že by ale zlínský kouč musel v kabině zvyšovat hlas, odmítl. „Jdu se zeptat chlapců do šatny, co to má znamenat. Diskuse bude krátká a jasně deklarovaná," řekl po utkání Macek.

„Někteří hráči si musí v hlavě některé věci srovnat. V play off musí na hřišti nechat duši a ne jen si hrát na pózisty," štvalo trenéra Fatry.

„S takovým výkonem by byla série velice krátká. Doufám, že to byl jenom záblesk špatného výkonu. Ve druhém zápase musíme začít s úplně jiným nasazením. Jestli uděláme změny v sestavě, ještě v klidu proberu s kolegou Dostálem," dodal Roman Macek.

Zlín: Kostoláni 11, Kotas 6, Kolář 8, A. Bartoš 2, Navláčil 4, P. Bartoš 1, libera: Obdržálek, Blaha. Střídali: Barák, Vašíček 10, Přikryl, Uchytil.

Nejvíce bodů ČZU: Finger 16, Böhm 14, Marel 8. Rozhodčí: Antušák, Pecháček. Čas: 85 min. Diváci: 300.

Zlínský nahrávač Bavel Bartoš: Musíme přidat na bojovnosti

/ROZHOVOR/ První domácí porážku s ČZU Praha v nejméně vhodnou dobu utrpěli zlínští volejbalisté. Svým mdlým výkonem ale soupeři výrazně pomohli, což potvrdil i zlínský nahrávač. „Bohužel nám chyběla bojovnost. Snad jen s příchodem Jirky Vašíčka se to na chvíli zlepšilo. Celkově to ale od nás bylo opravdu nečekaně odevzdané," klopil po utkání zklamaně oči 19letý Pavel Bartoš.

„Dnes to bylo od nás všechno špatně. Nedařil se nám příjem a s jejich servisem jsme se nepoprali," označil za rozhodující mladý talentovaný volejbalista zlínské Fatry.

Nepodcenili jste podvědomě Pražany?

To tam nemohlo být, pouze nám to nesedlo. Musíme na zápas co nejdříve zapomenout. Zítra je další den, další šance. Série je na čtyři výhry, musíme to prolomit!

Je nyní výhoda na straně Pražanů?

Série je ještě hodně dlouhá a střetávají se vyrovnané celky.

Co zásadního je třeba ve čtvrtek změnit?

Hlavně projev týmu. Musíme významně přidat na bojovnosti, radovat se z každého míče. A v neposlední řadě se musíme poprat s jejich kvalitním servisem.

O víkendu jste hrál finálové zápasy extraligy juniorů. Nerozhodilo vás to trochu?

Po pravdě asi trošku ano, ale na to se nemohu vymlouvat. Každopádně jsem si musel zvykat na jiný systém, nahrávky, vše bylo s juniory pomalejší, nebyl to dospělý volejbal. Netrénoval jsem s kluky skoro celý týden. Je to ale jen můj problém, musím se s tím vyrovnat. ⋌(mb)

DALŠÍ VÝSLEDKY 1. zápasů čtvrtfinále play off: Ostrava – Příbram 3:1, Liberec – Brno 3:0 České Budějovice – Benátky n. J. 3:0.