„Rozhodně jedeme s cílem skončit na bedně, ani vítězství bychom se nebránili," pousmál se nový kouč Panterů Pavel Gofroň, jenž však jedním dechem dodal.

„Pořád je to ale příprava, ve které zatím nejsou výsledky prioritní. Důležitější bude výkon. A pokud se nám výsledkově nepovede, nebudeme věšet hlavu," potvrdil kouč, jenž po odchodu Folty a následném odvolání Kocourka od července vede extraligový tým Otrokovic.

Uplynulý víkend Panteři pod vaším vedením odehráli první přípravný zápas, ve kterém jste porazili Trenčín vysoko 10:2. Spokojen?

Výsledkově ano, ale výkon nebyl ideální. I proto, že jsme nebyli kompletní. Šanci dostali všichni, kteří o víkendu absolvovali soustředění. Každopádně zápas splnil účel a pomohl mi s nominací na nadcházející turnaj, kam odjede dvacítka vybraných.

Jakou tedy má váš výběr formu?

Zatím mám dojem z přípravy dobrý, stejně tak zdravotní stav týmu je až na výjimky v pořádku. Czech Open nám má pomoct k co nejlepšímu sehrání. Pořád je to jen příprava, kterou nepřeceňuji, ale ani nepodceňuji.

Změnil se nějak zásadně během léta kádr?

Zatím mám k dispozici dost před dvacítku hráčů, mezi kterými jsou i čtyři nové tváře, které beru do Prahy na turnaj. Do obrany náš junior Jakub Zatloukal, do zálohy Tomáš Kozlík z Hattricku Brno a do útoku Antonín Tichý z Lions a Martin Krchňáček z Hluku. Zda se ale vlezou na extraligovou soupisku, která stále není uzavřená, ukážou až příští dny. V rámci možností bychom měli nastoupit v nejsilnějším složení.

Ve skupině vás čeká Liberec, lotyšská Riga a juniorka švýcarského Könizu. Koho považujete za nejtěžšího soupeře?

Těžko říci, protože jsme já osobně několik let na Czech Openu nebyl a nemám představu o soupeřích, zejména ze zahraničí. Rozhodně ale Lotyši budou hodně nepříjemní, stejně jako švýcarští mladíci bojující o místo v prvním týmu. Liberec známe a určitě se nám bude chtít pomstít za poslední vyřazení v boji o udržení. Jak jsem říkal, budeme chtít uhrát co nejvíce bodů a vytvořit si co nejlepší postavení do bojů v play-off.

Vyrážíte na turnaj společně, nebo na etapy?

Já s předsedou Karlem Ťopkem budeme v Praze už ve středu večer, protože se zde koná tradiční setkání zástupců reprezentace s extraligovými trenéry. Tým za námi vyrazí ve čtvrtek ráno, a pokud postoupíme až do finále, vydržíme až do neděle.

Co Pantery ještě čeká do startu extraligy?

Příští týden bude volnější, abychom se následně co nejlépe připravili na druhou prověrku v podobě turnaje v Pardubicích na konci srpna.

Nejvyšší soutěž rozehrajete 19. září ve Zlíně proti Pardubicím, následně vás čekají Vítkovice. Co říkáte na los?

To se uvidí, zejména na základě výsledků. Každopádně budeme směřovat formu na začátek soutěže, abychom hned od začátku začali sbírat body a tým získal potřebný klid. Podle všeho současný tým už by nikdo neměl opustit, stejně jako neočekávám jeho velké posilování. Uvidíme podle výsledků v přípravě. Každopádně současnému kádru věřím, rozhodně je konkurenceschopný!