„Účast mezi elitou na Czech Open je pro nás všechny velká, životní událost. Máme možnost změřit síly s nejlepšími celky," těší se kapitán Panterů Martin Krkoška.

Pod vedením nové trenérské dvojice Martin Hájek – Aleš Prudký absolvoval širší kádr celou letní přípravu, včetně nedávného čtyřdenního soustředění v Bystřici pod Hostýnem. „Zatím vše probíhá podle plánu, nikdo se nezranil," těší manažera Panterů Petra Hrabce, který hlásí další změny v kádru.

„Po Kudláčkovi, Stavjaníkovi a Pšejovi jsme tým doplnili o mladého talentovaného útočníka Tomáše Janču z Hluku, který pokud bude na sobě pracovat, má na to hrát pravidelně extraligu. S největší pravděpodobností se po posledních testech domluvíme i na hostování vsetínského Filipa Kohouta. Jinak je už kádr nachystán na novou sezonu, žádné další velké změny neplánujeme," potvrdil manažer.

Do Prahy na prestižní turnaj včera vyrazilo vlakem 21 hráčů, z toho tři gólmani. „Z posledních posil neodcestovali Pšeja a Kohout, kteří ještě nemají natrénováno. Každopádně vyrukujeme s tím nejlepším, co máme," hlásí trenér Martin Hájek.

V základní skupině D čeká Otrokovické šampion ze Střešovic, švýcarský Winterthur a švédský Falun. I kdyby se výsledkově nedařilo, Panteři s elitou odehrají minimálně pět zápasů, vždy dva denně. „Naše účast na turnaji není udělat megavýsledek, ale podat co nejlepší výkon a konfrontovat se se světovým florbalem," poznamenal Hrabec.

„Natrénováno po fyzické stránce máme hodně, ovšem jak jsme na tom herně, nevím, neboť první větší prověrka nás čeká právě teď. Skupina je silná, proto každé vítězství je pro nás úspěch. Určitě se pokusíme překvapit. Do Prahy ale jedeme hlavně proto, abychom získali zkušenosti a užili si tento svátek florbalu," doplnil kapitán týmu.

O generálku a první duel přípravy se Otrokovicím včera večer po příjezdu postaral prvoligový ambiciózní tým z Vinohrad (skončilo po uzávěrce). Aby se ale poslední extraligový nováček mohl zúčastnit tak velké akce, bylo opět potřeba finanční spoluúčasti samotných hráčů.

„Poněvadž s námi odjeli i junioři, bylo by na kompletní pokrytí nákladů potřeba sehnat okolo šedesáti tisíc korun, což ale nebylo reálné. Již naposledy klub hráčům uhradil všechny náklady spojené se čtyřdenním soustředěním. Tentokrát jsme i díky záštitě místostarosty města Otrokovice Milana Plesara zaplatili desetitisícové startovné a zajistili velmi levné ubytování v centru hlavního města," doplnil Hrabec.

Program Panterů ve skupině D turnaje Czech Open:  Panthers Otrokovice – Střešovice (dnes ve 14), – Rychenberg Winterthur (Švýc., dnes v 19), – IBF Falun (Švéd., zítra v 11.40).