„Vzhledem k naší momentální výkonnosti stav bohužel odpovídá. Mé původní přání bylo doma sérii ukončit, respektive vést 3:1. Děláme ale tak hloupé, školácké chyby, že by se za ně museli stydět i kluci ve starších žácích. Po domácích zápasech musím říct díky bohu za 2:2," přiznal trenér Panterů Daniel Folta, který v sobotu chyběl na lavičce kvůli neodkladným rodinným záležitostem.

Nyní se tak prakticky začíná od znova a hlavní kouč po zkušenosti se čtyřmi duely ví moc dobře, že Otrokovice bojem o záchranu neprojdou jako nůž máslem.

„V Liberci zkusíme vydolovat výhru a pak doma sérii ukončit ve čtvrtek. Ale bude to strašně těžké. Bojujeme totiž s křečí, na gól potřebujeme deset tutovek, kdežto soupeř promění každou druhou. Budeme muset hrát i disciplinovaněji a u některých hráčů mi chybí také srdce, byť se hraje o vše. Nemám pro to vysvětlení, jsem z toho zklamaný. Čekám opět vyrovnané duely jako doposud," uvedl Folta.

Tomu na optimismu nepřidalo ani nedělní utkání, i když jej jeho svěřenci fantasticky obrátili ze stavu 1:4 na výsledek 5:4, o kterém rozhodli dvě minuty před koncem.

„Takové zápasy mě přivádí k infarktu, vždyť už mám nějaký věk a šediny k tomu. Nemůžeme dopustit, abychom je hráli tak natěsno. Soupeř hrál v deseti lidech… Po první třetině jsme měli vést 4:1 a bylo by hotovo. Chybami jsme se však ocitli pod obrovským tlakem, který mladí kluci těžko zvládají a pak ta hra tak vypadá," byl nazlobený Folta. ⋌(jš)

SOBOTA: OTROKOVICE – LIBEREC 5:6 v prodl. (0:0, 1:3, 4:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 34. Vaněk (Michal Nagy), 42. Valčík (Sovják), 44. Uhrinovský (Ťopek), 45. Vaněk (Valčík), 58. Uhrinovský (Koňařík) – 26. Klucho (Valeš), 29. Marek (P. Ferdan), 37. P. Ferdan (Valeš), 60. P. Ferdan (Valeš), 60. Klucho (Štěpánek), 68. Graclík (vla.). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 321.

NEDĚLE: PANTHERS OTROKOVICE – FBC LIBEREC 5:4 (1:1, 2:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Vaněk (Petřík), 32. Petřík (Sovják), 38. Ťopek (Michal Nagy), 52. Vaněk (Sovják), 59. Sovják – 3. Marek (Ferdan Prokop), 22. Marek (Valeš), 22. Ferdan Prokop (Marek), 25. Studený (Strobach). Rozhodčí: K. a T. Sojkovi. Vyloučení: 3:5 + Štěpánek 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 250. Stav série: 2:2. Panthers: Michajlovič– Bližňák, Sovják, Kostka, Uhrinovský, Valčík, Ťopek, Bouška, Martin Nagy, Graclík, Kováč, Michal Nagy, Vaněk, Spáčil, Koňařík, Němeček, Petřík.

DALŠÍ VÝSLEDEK sk. play down: Kr. Vinohrady – Pardubice 6:7 a 7:8 (stav série 1:3).