„Budeme silnější. Nikdo nechce prohrát 0:4. Hned v prvním utkání budeme chtít ukázat, že až takový rozdíl mezi týmy není," je nadále bojovně naladěný trenér Zlína Roman Macek.

LIBEREC – FATRA ZLÍN 3:0 (19, 22, 14)

Stav série: 2:0

Do druhého zápasu Fatra nastoupila bez reprezentačního smečaře Jiřího Vašíčka, kterého bolela záda. Po naprosto jednoznačném prvním duelu se tentokrát dokázala ve dvou sadách více vyrovnat vítězi základní části. Nicméně nevyvarovala se zaváhání, a tak hry připadly Dukle. „Oni byli pořád o krůček před námi, o dva tři body, protože měli efektivnější servis. My jsme nebyli schopní docílit tlaku a udělali jsme některé zbytečné chyby," vysvětlil 52letý kouč.

Mrzet mohla volejbalisty Zlína především část ve druhém setu, kdy se jim podařilo dostat do vedení 12:11, ale následně Liberec zase přehoupl skóre ve svůj prospěch na 15:12. „Opět chyby na útoku. Soupeři jsme to usnadnili," poznamenal lodivod Fatry.

Ve třetí sadě už se Zlínští nedokázali zbrchat a po nejpřesvědčivějším průběhu Liberec dokráčel k druhému bodu v sérii. „Bylo to špatné," prohodil Macek.

Hráči z Baťova města se v obou utkáních neuměli vypořádat s podáním horkého favorita série a nepomohli si ani svým trumfem ze čtvrtfinále – úspěšným blokem. Nyní si jich připsali dohromady jen devět, tři v prvním střetnutí a šest ve druhém. „Liberec má stoprocentní nahrávku a kvalitní smečaře. Mnohem disponovanější než Benátky," srovnal trenér a manažer v jedné osobě.

Ten pak znovu ocenil sílu soupeře, který Zlín už čtyřikrát v sezoně zdolal poměrem 3:0 a potvrzuje suverénní pozici ze základní části. „Mají kvalitu a jde vidět, že mají formu. Hrají dobře, konstantně, vyvarují se chyb a v sérii zaslouženě vedou," uvedl Macek.

Fatra nyní vyhlíží dva domácí duely a bude se snažit najít recept na rozjetého protivníka. „Musíme začít konkurenceschopně podávat. Pokud nezatlačíme, budou mít jednoduchou sérii. Doma bychom měli být lepší," věří účastník mistrovství světa z roku 1990.

V hale Euronics se bude hrát v pondělí v 17 hodin a o den později od 18:05 před kamerami České televize.

Nejvíce bodující hráči: Patucha 14, Kriško 11, Galabov a Zajíček 10 – Přikryl 12, Kolář 11, Uchytil 9. Rozhodčí: Renčín, Krtička. Čas: 81 minut. Diváci: 1161. Zlín: Uchytil, Přikryl, Bartoš, Kolář, Navláčil, Dmitrijev, libero: Obdržálek. Střídali: Motyčka, Truong. Trenér: R. Macek.

DALŠÍ VÝSLEDKY – semifinále: České Budějovice – Karlovarsko 3:1 (stav série: 2:0)