„Soupeře vůbec neznám, ale nic jiného než vítězství brát nemůžeme. Rozhodně se chceme rozloučit s našimi fanoušky v tom nejlepším světle a připravit si nejlepší pozici pro přípravu na druhou, stejně důležitou fázi sezony," řekl Robert Plšek, nejlepší střelec zlínského týmu (56 gólů) a i s absencí dvou zápasů sedmý v prvoligové soutěži. „Nejde mi o to, abych vyhrál klání kanonýrů, upřednostňuji týmový úspěch," dušuje se.

Stejně tak nelpí na udržení neporazitelnosti do konce soutěže.

„Bylo by to pěkné, ale i prohra patří ke sportu a kolikrát má výchovný charakter. Důležité je soutěž vyhrát a splnit dílčí cíl – postoupit do baráže. Pak už budou rozhodovat maličkosti a štěstí," má jasno 28letý házenkář.

Po letech strávených v extralize vidí jako největší rozdíl mezi nejvyšší soutěží a druhou v kondici. „Zde soupeři až tak dlouho nevydrží běhat. Také jsem čekal, že v první lize potkám více zkušených hráčů a osobností, což už neplatí," zamrzelo Plška stejně jako výkony jeho posledního extraligového zaměstnavatele z Přerova.

Ten se v tabulce krčí na předposlední příčce. „Klidně mohli mít o dva až tři body více, ale soutěž se zase více vyrovnala. Už ji ale až tolik nesleduji, občas si jen zavolám s bývalými spoluhráči," upřesnil Plšek, který žádné extraligové laso v posledních týdnech nedostal.

„Nevím o ničem a už ani nové nabídky nevyhledávám. Mám svoji práci a házenou ve Zlíně se bavím," dodal spokojeně Robert Plšek.