Bývalý hráč Válcoven Frýdek-Místek a SVS Vítkovice v hodnotně dotovaném podniku podporovaném zejména Zlínským krajem a městem Slavičín, porazil v semifinále hlavní soutěže jednotlivců hrané jako Memoriál Oldřícha Kozáčka, Slováka Pavola Valka 3:0 (4, 6, 3), Ve finále Krmaschek smetl Tomáše Smýkala z KST Zlín rovněž 3:0 (2, 3, 5).

Ve druhém semifinále Smýkal překonal Miroslava Zajíce z Hodonína 3:1 (7, -8, 8, 8). ,,Zajíc mě v prvním setu překvapil. Od druhé sady jsem ovšem změnil taktiku, přidal jsem na razanci a soupeře se mi podařilo odtlačit od stolu. A protože jsem byl ve výměnách jistější a měl jsem kvalitnější topspin, tak jsem reprezentanta Hodonína porazil. Ve finále s Krmaschkem jsem ale neměl šanci na příznivý výsledek.

Na obranáře totiž nemám zbraň. Soupeř mě překonal bekhendovým čopem," informoval poražený finalista a nejúspěšnější regionální hráč v hlavní soutěži slavičínského turnaje Tomáš Smýkal. Na valašských stolech se letos sešlo 54 hráčů z´osmadvaceti klubů. Hlavní soutěž se hrála nejprve skupinovým systémem a poté na řadu přišly vyřazovací duely. Stolní tenisté si zahráli i Soutěž útěchy.

Ve Slavičíně se uskutečnila také Soutěž hráčů do divize, v níž v konkurenci osmatřiceti stolních tenistů dominoval Martin Karal ze Sokola Kostelec. Ten v semifinále zdolal Martina De Filipa (Praha – Stížkov), ve finále kostelecký stolní tenista pokořil Jeremiáše Straku z VTJ Martin 3:1 (7, -7, 9, 8).

,,Karala turnaj zastihl ve skvělé formě, když mladý hráč z Kostelce moc výměn nepokazil. Ve finále Karal dominoval oboustranným důrazným útokem," chválil vítěze v Soutěži do divize jeden z organizátorů turnaje Jaroslav Kučera.

Na Valašsku si zahráli i veteráni do 40 let. V měření sil 18 matadorů, hraném jako Memoriál Milana Maryáše, vyhrál Martin Kočvara z Prahy - Střížkova, jenž si ve finále poradil s holešovským Markem Víznerem 3:0 (8, 9, 8). Milan Burba z Bystřice pod Hostýnem postoupil do semifinále.

,,Kočvara dokonale využíval materiál na svojí raketě a soutěž veteránů ovládl zaslouženě," tvrdí Jaroslav Kučera.

Posledním podnikem byla Soutěž dvoučlenných družstev. Ta byla zároveň Memoriálem Františka Trlla a zúčastnilo se jí 27 kolektivů. Z prvenství se radovalo duo největších favoritů Roland Krmaschek, Miroslav Zajíc (NSU Neckarsulm, Hodonín), které ve finále porazilo dvojici Tomáš Smýkal, Zdeněk Dorňák (KST Zlín) 2:0 na zápasy. Ve finálové partii Krmaschek pokořil Smýkala 3:0 a Zajíc udolal Dorňáka 3:2.

,,Překonat Krmaschka bylo znovu nad moje síly. Dorňák podal bojovný výkon. Se Zajícem sice prohrával 0:2 na sety, podařilo se mu ovšem vyrovnat na 2:2. V rozhodující páté sadě ale Zdeněk neustále dotahoval 2-3 bodový náskok jihomoravana a to bylo klíčové pro jeho porážku," konstatoval po turnaji družstev Smýkal.

Lubomír Hotař