„Bez diskusí. Nevím, koho bychom měli porazit rozdílem třídy, než právě Kladno," nechal se slyšet manažer klubu Petr Hrabec.

Zároveň si ale nemyslí, že by hráči podlehli pocitu, že se nic nemůže stát a duel podcenili.

„Snad nic takového nehrozí. Ale je to sport a těžko se můžeme s trenéry dostat do hlav hráčů. Jedinou naší záchranou jsou diváci. Ti jsou stoprocentní jistota po celou dobu naší účasti v extralize, že hráče nikdy nenechají zápas odfláknout," pochvaluje si pomoc bouřlivého publika i proti méně atraktivním soupeřům.

Kladno dosud z 18 zápasů vyhrálo jen dvakrát, z toho jednou v základní hrací době. Takže se dá vytušit, že do autobusu naloží tuhý beton.

„Stoprocentně. Nejsou schopni se z hlediska florbalové kvality ukázat. Kladno ale hraje poměrně tvrdý florbal, takže bude důležité dát dvě rychlé branky a donutit otevřít hru. I fyzicky jsme na tom o hodně lépe," myslí si Hrabec.

Je však potřeba i počítat s variantou, že dlouho bude výsledek nerozhodný. „V tom případě bude nutné udržet nervy a disciplínu. To platí v každém zápase. Nesmíme si nechat florbal otrávit," nabádá člen nejužšího vedení klubu.

Neprojeví se prý ani žádná únava, která by mohla pramenit z finále Českého poháru proti Mladé Boleslavi (3:10) a náročného cestování z Ústí nad Labem.

„Sil máme dost. Hráči jsou dobře připraveni, kondiční trenér odvedl v létě vynikajicí práci. Koneckonců každý týden máme jeden kondiční trénink. Po zápase hráči měli regeneraci. Neviděl bych v tom problém," tvrdí Hrabec, jehož mančaft bude až na dlouhodobě zraněného Michala Kořeného kopletní.