V Morkovicích se v sobotu koná druhý ročník podzimního běhu

Morkovice – Klub Bike Triatlon Morkovice v sobotu pořádá 2. ročník Morkovského podzimního běhu. Start 11,5 kilometru dlouhého závodu, který má celkové převýšení 250 metrů, je v 11 hodin v morkovické Sokolské zahradě. Na stejném místě je i cíl. Od 10 hodin mají možnost zazávodit si na zkrácených tratích v osmi kategoriích také děti. V hlavním závodě je připraveno celkem šest kategorií. Jedna pro juniory, tři pro muže a dvě pro ženy. Prezentace probíhá mezi 8.30 a 10.45 hodinou. Startovné pro dospělé je 150 kč, pro děti 50 kč. ,,Trať vede po zpevněných cestách a lesních pěšinách. Hned po startu je na ní mírný dvoukilometrový kopec a pak následuje ostré kilometr a půl dlouhé stoupání s výběhem na vrchlol Kleštěnec. Po následném seběhu k místu zvaném Strašná všichni krosaři po lesní a polní cestě doběhnou do cíle," popsal trať jeden z organizátorů závodu Pavel Žák. Loni podzimní běh v Morkovicích vyhráli Tomáš Steiner z AK Drnovice (41:18) a Jana Matějíková z Ligy 100 Olomouc (54:33).

Ve třetí lize stolních tenistů vyzvou Šarovy v okresním derby Kostelec

Region – Zajimavý zápas je v sobotu na programu v 5. kole třetí ligy stolních tenistů. V něm desáté družstvo tabulky Šarovy vyzve nováčka z Kostelce u Zlína. Utkání o nabytí sebevědomí začíná v sále při místním pohostinství v Šarovech ve 14 hodin. ,,Hosty dobře známe. Jedná se o mladý kolektiv v čele s Martinem Karalem. Zbytek týmu tvoří Michal Nedbálek, David Oharek, Jakub Dufek a Jan Dufek. Jedná se o hráče, kteří jsou rychlí nad stolem," podělil se se základními poznatky o soupisce soupeře hrající kouč Šarov Karel Bojko. Ten však věří, že jeho celek derby vyhraje. ,,My máme větší zkušenosti. Nakloněny nám budou i specifické podmínky v naší herně. V utkání je ale nutné podat kolektivní výkon a bodovat musí všichni. Formu proto snad najdou i Račák a Jahůdka," burcuje spoluhráče Bojko. Posledním členem šarovské sestavy bude Jan Plhák mladší. Kostelec je zatím v soutěži poslední, ovšem ani on ke střetnutí neodjede s poraženeckou náladou. ,,V pátém kole soutěže chceme konečně bodovat. Spokojeni budeme i s remizou," tvrdí hostující Martin Karal. Kostelecká jednička tuší, že v sobotu by se úspěch mohl dostavit. ,,Domácí bychom mohli zlomit velkou bojovností. Máme také odtrénováno víc hodin, než hráči Šarov. Zdobí nás i větší motivace," chtěl by se svým dužstvem na šarovských stolech překvapit Karal.

Florbalisté Hluku si na nováčka z Lanžhotu věří

Hluk – Florbalovou pohodu si chce o víkendu prodloužit divizní družstvo Spartaku Hluk, které v předehrávce 9. kola hostí Lanžhot. Nedělní zápas se ve sportovní hale v Boršické ulici začíná v 18 hodin. ,,Jihomoravané jsou jako nováčci zatím překvapením soutěže. Hosté na startu divize sází na týmové pojetí a bojovnost. Herní styl mají postavený na pozorné defenzívě," podělil se se základními poznatky kouč Hlučanů Pavel Rochovanský. Ten ale ví, jak z dalšího divizního souboje vytěžit tři body. ,,My máme kvalitnější a hlavně zkušenější kádr. Utkání odehrajeme útočně a pokud budeme proměňovat šance, tak bychom měli zajimavý souboj před vlastními diváky vyhrát," věří svému kolektivu Rochovanský, zvlášt, když by měl mít k dispozici kompletní sestavu. ,,Družstvu hodně pomohl postup do osmifinálové skupiny národního poháru. Úspěch v této soutěži nás stmelil," pochvaluje si dobrou florbalovou náladu na Slovácku trenér Hluku.

Holešovské holky se chtějí rozloučit dvojcifernou výhrou proti Šardicím

Holešov – Podzimní domácí derniéru ve fotbalové divizi žen v neděli hlásí družstvo Holešovských holek. Hanačky se s vlastními diváky rozloučí soubojem proti Šardicím. Zápas na stadionu Na Střelnici začíná ve 13.30 hodin. ,,K duelu s týmem ze spodní poloviny tabulky přistoupíme zodpovědně a chceme v něm předvádět pěknou fotbalovou podívanou," slibuje jeden z trenérů Hanaček Slavomír Bednář starší. Ten očekává, že jeho tým bude v utkání praktikovatt útočný fotbal podpořený účinnou kombinací. ,,Snad zlepšíme i koncovku," přeje si kouč. Bednář má však obavy z pokračující marodky. ,,Ta se vzhledem k podzimnímu počasí stále nelepší. Nicméně pokud budeme kompletní, možná dosáhneme i na dvojciferný výsledek. Chce to ale hrát týmově. Dalším naším záměrem je střetnutí dokončit bez inkasované branky. V každém případě jsme schopní celek z jihu Moravy porazit v jakékoliv sestavě," hýří před zápasem sebevědomím jeden z vůdců lavičky Holešovských holek.
Pravděpodobná sestava: Dědičová – Petra Ševčíková, Tiefenbachová, Nela Ševčíková, Randuchová, Rýdlová, Šilhárová, Jurčíková, Šustová, Kocurková, Kuchařová. (Krčmářová, Homolová, Rozsypalová, Petříková, Škrabalová).

Lubomír Hotař