V Malenovické lize se v souboji favoritů střetne Boston s Rivermenem

Malenovice – Prestižní zápas je v sobotu na programu v Malenovické hokejbalové lize. V Lopík aréně se v přímém souboji o čelní pozice střetne Boston Zlín s domácím Rivermenem. Duel dvou favoritů letošního ročníku soutěže začíná již v 9 hodin.

,,Rivermenu máme co vracet, protože právě ten nás vyřadil v loňském semifinále play off," má se svým týmem o motivaci postaráno obránce Medvědů Martin Novák. Ten si uvědomuje, že cesta k úspěchu vede přes pokrytí hlavních opor soupeře Hofrichtera, Sušiny, Hamrlíka a Mahdala.

,,Rivermen hraje útočný hokejbal a díky tomuto hernímu stylu střílí hodně branek. Proto taktiku postavíme na zodpovědné defenzívě," plánuje Novák, který věří, že si jeho tým v utkání vypracuje dostatek brankových příležitostí a ty bude proměňovat.

,,V ofenzívě budeme spoléhat na naši první útočnou lajnu Jurášek, Šabacký, Fryšták. Ale i druhá formace Olša, Svozil, Vymazal má v posledních týdnech formu. Podržet nás však musí i nový gólman Polišenský," ví, jak překonat rivala Novák.

,,Boston s tahouny Novákem, Juráškem, Šabackým a Fryštákem umí všechny soupeře trestat z rychlých protiútoků," podělil se ze základním poznatkem o zlínském mužstvu bek Rivermenu Jan Herman. Jeho kolektiv se v důležité partii chystá kontrolovat hru a předvádět kombinační hokejbal.

,,Na konečný výsledek budou mít také vliv některé skutečnosti. Kdo vstřelí první branku, kdo udrží disciplínu a koho podrží gólman," předpokládá Herman, jenž se v zápase bude muset smířit s absencí tří tahounů.

,,Dlouhodobě zraněný je Hladký a pracovní povinnosti na hrací plochu nepustí Mahdala s Veselým," prozradil ještě obránce Rivermenu.

Druholigoví stolní tenisté Zlína budou po víkendu spokojení s jednou výhrou

Zlín – Dva silné soupeře hostí o víkendu druholigoví stolní tenisté Zlína. Celek z krajského města v sobotu ve herně na Podvesné ve 14 hodin přivítá céčko Havířova a v neděli se ve stejném prostředí utká od 10 hodin s třetím kolektivem Ostravy. Hodně nepříjemným protivníkem bude Havířov.

,,Nicméně na družstvo okolo zkušených matadorů Volného a Goreckého si věříme. Herní styl havířovských hráčů by nám totiž mohl vyhovovat," přiznal nejlepší zlínský stolní tenista Tomáš Smýkal. Naopak z celku Ostravy mají domácí obavy.

,,Nedělní protivník má podstatně mladší kolektiv. Martinko, Onderka, Koldas i Plachta mají ale nahraných spoustu tréninkových hodin. Všichni oplývají jistotou a nekazí jednoduché balóny. Proto je těžké nadějné Severomoravany porážet," uvědomuje si Smýkal, který by přesto chtěl o víkendu se svým týmem vybojovat alespoň jednu výhru.

,,Abychom na ni dosáhli je nutné, aby se chytil Dorňák a nějaký bod přidala i čtverka naší soupisky. Na tomto postu nastoupí někdo z trojice Nedbálek, Jakub Dufek, Oharek. O zařazení některého z nich do utkání rozhodne momentální forma," prozradila zlínská stolnětenisová jednička.

Holešov se chystá přerovské hvězdě Kaďorkovi znepříjemnit na Hané pobyt

Holešov – V neděli mají florbalisté Holešova na programu další divizní souboj. Ve sportovní hale ve Smetanových sadech od 14 hodin přivítají Přerov. Pro domácí Hanáky to bude zápas o záchranářskou naději.

,,Přerov je nevyzpytatelný tým s náladovou hvězdou Lukášem Kaďorkem v sestavě. Podle jeho rozpoložení se také odvíjí všechny duely hostů. Pokud ale největšímu přerovskému tahounovi znepříjemníme pobyt na hrací ploše, máme naději na dobrý výsledek," ví, jak uspět proti favoritovi holešovský kouč Petr Šíma. Jeho tým se však na střetnutí nijak zvlášť nepřipravoval.

,,Děláme to tak před každým zápasem. Dokonce ani nestudujeme hru soupeřů," přiznal trenér. Šímův celek se v součastném období totiž soustřeďuje hlavně na aktuální situaci v tabulce.

,,Ta je pro nás špatná. Postupně se nám ale začínají uzdravovat hráči a i v tréninkovém procesu vypadáme lépe. Nyní se soustřeďujeme na kontrolu balonku a řešení brejkových situací. To by nám mohlo v neděli pomoci k dobrému výsledku," věří, že se bude po víkendu radovat z bodového zisku Petr Šíma.

Ve Fryštáku zvou nové mužstva k účasti v Zimní lize v malé kopané

Fryšták – Fotbalový oddíl FC Fryšták připravuje již 12. ročník Zimní ligy v malé kopané, který bude letos zároveň premiérovým ročníkem Memoriálu Martina Trojáka. Turnaj se bude hrát na umělé trávě od poloviny listopadu do poloviny února příštího roku. Soutěž je otevřená a přihlásit se do ní můžou všichni zájemci.

Zúčastnit se mohou klubové týmy, ale také různě sestavená mužstva složená z amatérů, registrovaných i neregistrovaných fotbalistů, kteří si chtějí zpestřit zimní přestávku. Přihlášky se přijímají do soboty 12. listopadu. Informace podá Tomáš Rudolf na telefonu 728 538 380.

Lubomír Hotař