Ve Zlíně v sobotu startuje celoroční série Běh na 2 míle 2017.

Zlín – V sobotu startuje nový ročník atletického celoročního setkání Běh na 2 míle ve Zlíně 2017. Již tradiční soutěž složená z dvanácti závodů, která se poběží vždy každou první sobotu v měsíci, bude probíhat v oblasti průmyslové zóny v Přílukách. Start 3,2kilometrového závodu je vždy v 9 hodin od budovy Madal Bal. Podnik rozložený do dvou rovinatých okruhů s asfaltovým podkladem je určený pro všechny věkové kategorie. Poměřit síly si tak mohou muži, ženy, junioři, juniorky a na zkrácených tratích také atleti žákovského věku. ,,V našem zlínském Běhu na 2 míle rádi přivítáme zkušené běžce, ale i všechny začínající zájemce o běhání pro radost. Zazávodit si mohou přijít i malé děti," zve za pořadatele Prinnet Slouková. Zlínský Běh na 2 míle má vzrůstající účastnickou tendenci. Loni se celoroční oblíbené série zúčastnilo celkem 185 mužů a rekordní počet 120 žen. K tomu se na zkrácených tratích představilo 37 žáků a 29 žákyň. Absolutními vítězi se v roce 2016 stali Aleš Ličman z Ekol Teamu Brno a Anežka Janečková z AK Zlín. Oba zároveň vyhráli už popáté v řadě, když triumfovali také v roce 2012, 2013, 2014 a 2015.
Termíny Běhu na 2 míle ve Zlíně 2017: 7. ledna, 4. února, 4. března, 1. dubna, 6. května, 3. června, 1. července, 5.srpna, 2. září, 7. října, 4. listopadu, 2. prosince.

Otrokovický klub extrémních sportů pořádá Trailové běh Tří králů

Otrokovice – KESBUK Team v sobotu v Otrokovicích pořádá premiérový ročník Trailového běhu Tří Králů. Prezentace nového 10 kilometrů dlouhého krosového podniku ve Zlínském regionu bude probíhat od 8 do 9.45 hodin v ulici Moravní a Karla Čapka v oblasti Kynologického klubu. Na stejném místě je i v 10.35 hodin start hlavního závodu. Pořadatelé připravili také pětikilometrový závod a od 10 hodin na zkrácené trati i závod pro děti. Je vypsáno pět kategorií pro muže a tři kategorie pro ženy. ,,Trať jsme situovali na okruhu od Kynologického klubu směrem na Žlutavu a zpět," prozradil jeden z pořadatelů Petr Kučera. Ten očekává, že se v soboru v Otrokovicích objeví kolem stovky vyznavačů trailového běhu.

Ve Vlčnově se koná 25. ročník Memoriálu Karla Prchlíka. Přijedou i čerství mistři světa

Vlčnov – Nohejbalový klub ve Vlčnově v sobotu organizuje už 25. ročník turnaje trojic, který je Memoriálem Karla Prchlíka. Jednoho z nejkvalitněji obsazeného podniku v zimním období ve Zlínském kraji se zúčastní maximálně 16 trojic z Moravy, Čech a Slovenska. ,,Turnaj si zahrají zástupci některých špičkových klubů z našeho kraje. Proto se u nás představí tým extraligového Vsetína, ale i nohejbalisté z Valašského Meziříčí, Prštného, Otrokovic, Polešovic a pořádajícího Vlčnova. Také k nám přijede úřadující mistr světa v singlu Ondřej Vít i listopadový světový šampión z Brna ve trojicích Lukáš Rosenberk. K vidění bude rovněž umění dalšího bývalého mistra světa Radka Pelikána, nebo Slováka Richarda Makary.," informoval jeden z pořadatelů turnaje Roman Hruboš. Ve vlčnovské sportovní hale se bude hrát na jednom kurtu a první smeče v ní zaduní už v 8 hodin. Rozhodující souboje o co nejlepší umístění jsou na programu mezi 17. a 18. hodinou. Vítězství obhajuje extraligový Šacung Benešov.

Ve Slavičíně se bude bojovat o regionální stolně tenisové tituly

Slavičín – Kvalitně obsazené seniorské přebory regionu Zlín ve stolním tenise se uskuteční v sobotu ve Slavičíně. V místní sportovní hale se představí kolem šedesátky nominovaných hráčů z osmnácti oddílů. Hrát se bude dvouhra i čtyřhra. Ve všech zápasech se bude bojovat na tři vítězné sety. Prezentace probíhá od 7.30 hodin. Turnaj začíná v 8.30 hodin. Rozhodující semifinálové a finálové duely o tituly v singlu i deblu jsou na programu mezi 15. a 18. hodinou. V loňském roce získal na Valašsku titul ve dvouhře Pavel Vítek z Orlu Zlín, který ve finále porazil ve třech sadách Davida Konečného z Fryštáku. Ve čtyřhře se z prvního místa radovala dvojice Pavel Vítek, Miroslav Svoboda (Orel Zlín), jenž ve finále překonala ve čtyřech setech debl SK Rokytnice Petr Malatinský, Radek Martinovský.

Do Hluku se sjedou nejlepší mladí čeští stolní tenisté

Hluk – Nejlepší mladí stolní tenisté z celé republiky se v sobotu setkají v rámci 32. ročníku dorosteneckého Turnaje přátelství v Hluku. Podnik je bodovacím českým turnajem nejvyšší kategorie A. V Hlucké Sportovní hale v Boršické ulici budou dorostenci a dorostenky bojovat ve dvouhře i čtyřhře. Hrát se nejprve bude skupinovým systémem. Dva nejlepší hráči i hráčky z každé skupiny postoupí do vyřazovacích duelů. První zápasy začínají v 9 hodin. Blok finálových utkání je na programu mezi 16. a 18. hodinou. Nasazenými turnajovými jedničkami jsou Jan Valenta (TSM Kladno) a Anežka Ilčíková (SKST Hodonín). Z regionálních stolních tenistů se na Slovácku mezi dorostenci představí Michal Nedbálek, Jakub Dufek, David Oharek, nebo Jan Dufek (všichni KST Zlín). V soutěžích dorostenek bude o důležité body bojovat Michaela Viktorinová (KST Zlín), Stanislava Slezáková, Klára Malíková (obě KST Hluk), nebo Kateřina Hnátková (Sokol Vsetín). Velkou naději na přední umístění mají zlínští odchovanci Ondřej Lapčík (SKST Hodonín) a Tomáš Koldas (KST Ostrava).

Lubomír Hotař