Hrající asistent volejbalistů Fatry Přemysl Obdržálek dnes proti Ostravě v 1. kole extraligy nebude v sestavě Zlína chybět.

Cítí se výborně. Vyhřezlá ploténka, která ho trápí poslední léta, se zatím neozvala. „Je to v pohodě. Záda zatím drží," hlásí 37leté libero.

Úvod sezony je tady. Jste nervózní?

Trochu jo. Příprava byla docela dlouhá. Už jsem se nemohl dočkat. Proti Ostravě stoprocentně nastoupím.

Takže zcela fit a připravený na zápasový kolotoč?

Teď mě nic zásadně neomezuje. To musím zaklepat. Ale je spousta věcí, co mě na těle bolí. Achilovky, koleno a záda.

Už začínáte přemýšlet o konci kariéry?

Uvidím po sezoně, jestli ji přežiju. (Úsměv.) Ale v létě jsem se dal dohromady, měl jsem tři měsíce pauzu.

Ostravu jste na Zlín Cupu přejeli a neztratili jediný set. Bude to tak snadné i tentokrát?

Celkově měla Ostrava přípravu nevýraznou. Bude hrát určitě jinak. Klidně to může být jako u naší reprezentace, která v přípravě nehrála nic moc a pak v kvalifikaci poráží Holanďany. (Úsměv.) Hlavně je nesmíme podcenit. Ale myslím, že jejich hra bude lepší.

Tím spíš, že přivedli zajímavou posilu v podobě dvoumetrového Američana Coryho Rieckse.

Teď budou mít spolu s tím Američanem dva výborné smečaře. Budou tak hrát na dva klasické tvrdé vysoké útočníky. A my je musíme ubránit. Ale ještě jsem ho neviděl, takže jeho kvality neznám.

Zlín kromě extraligy čeká i Pohár CEV. Budete tak mít hodně nabitý program. Těšíte se na to vůbec?

Ale jo. Vždycky je lepší hrát než trénovat. Navíc máme mladé mužstvo, kluci to určitě zvládnou. Myslím, že nám větší herní praxe jen prospěje. Samozřejmě musíme každý přistoupit zodpovědně k regeneraci.

V týmu jste jediný, který má zkušenosti s takovou prestižní soutěží. Jak vzpomínáte na Ligu mistrů, kterou jste si zahrál v sezoně 2005/2006?

Bylo to perfektní. Tenkrát jsme s Vídní, za kterou jsem hrál, dokonce postoupili ze skupiny. Užil jsem si to, bylo tam hodně kvalitních zápasů, navíc jsme je zvládli. Vzpomínky na to mám jen dobré.

Vaše zkušenosti se budou v Poháru CEV proti Dinamu Moskva hodit. Má Fatra vůbec šanci postoupit?

Každopádně nejdeme do toho dvojzápasu odevzdaně. Stát se může všechno, ale náš postup je samozřejmě málo pravděpodobný. Ale doma je můžeme potrápit, tohle prostředí neznají.

Asi je velká škoda, že odešli Kostoláni a Adam Bartoš. Budou hodně chybět?

Zatím to vypadá, že je nahradíme. Jak Uchytil, tak Vašíček si vedou velice dobře. Třeba Uchytil je lepší na přihrávce i na bloku než Kostoláni. To jsou činnosti, které nám můžou pomoct

MARTIN VRBAS