„Poslední dva zápasy jsem toho moc nepředvedl, ale jinak prožívám vydařené období. Výkonnost mám podle svých představ," zhodnotil se po přemlouvání dvaatřicetiletý bojovník.

Lépe je na tom v klubovém žebříčku jen Pavel Jurčík. Florbalista, který nabízí divákům zajímavý příběh.

Ve zkratce: Byl brankářem, před časem výstroj pověsil na hřebík, florbal jej přestal bavit, pak se však na vedlejší koleji vrátil, pro radost se postavil do útoku, až se z něj vyklubal vyhlášený kanonýr. V novém ročníku skóroval už desetkrát a čtyřikrát asistoval.

„V kabině už se nad tím nepozastavujeme. Hraje s námi delší dobu a víme, co v něm je. Jsme rádi, že mu to tak střílí," pronesl Petřík.

Produktivní duo má značný podíl na tom, že Panteři odstartovali sezonu velmi solidně. S 11 body jsou v tabulce sedmí.

„Odpovídá to tomu, co jsme chtěli. Jen je škoda ztrát s Ostravou a Pardubicemi. Jsou to týmy, se kterými bojujeme o osmičku a v konečném důsledku by to mohlo mrzet. S nimi by se slušelo body získat víc než s Bohemians či Střešovicemi. Naše výkony nejsou vyrovnané," přiznal zkušený 192 centimetrů vysoký forvard.

Na druhou stranu pro Pantery je pozitivním poznatkem to, že dokážou prohnat elitní české kluby. Ne-li je za tři body porazit jako právě Střešovice.

„Je to dobře. Jsme schopní se vyrovnat každému soupeři. O to víc ale mrzí ty porážky s týmy zespodu tabulky," zopakoval Petřík.

Stabilizovat výkonnost je tak nyní jedním z hlavních cílů svěřenců Karla Ševčíka. Připravit na to se budou snažit během dvoutýdenní reprezentační přestávky, než se 13. listopadu duelem na Kladně opět vrátí na hřiště.

„Jsme skoro v půlce soutěže, tak nesmíme polevit. Myslím, že budeme pracovat na kondici a na jistotě hry s míčem," řekl k tréninkovému plánu Lukáš Petřík.