"S výsledkem spokojení nejsme, protože bychom chtěli výš. Samozřejmě na to ještě nemáme, to je vidět na časech. Jsme spokojení, že jsme dojeli do cíle, to je vše," stručně rekapituloval Tarabus své působení na jihu Čech.

Asi nepřekvapí, že na vítězného Kopeckého nikdo ve startovním poli neměl. Svůj závod si jel i druhý Kresta, nicméně zlínský pilot doufal, že se dokáže měřit alespoň s bronzovým Václavem Pechem. „Na Vaška jsme ale neměli. Když bylo potřeba, vždy nám poodjel. Museli jsme si navíc krýt i záda, protože soupeři se na nás tlačili," popisoval pilot vozu Škoda Fabia S2000.

Reálnou šanci na stažení náskoku měl pouze v šesté rychlostní zkoušce, v níž plzeňského závodníka potkal defekt. Ještě větší ztrátu si však na své konto připsal Tarabus, když motor jeho vozu nevykazoval plný výkon.

„Venca měl defekt, tak jsme se rozhodli, že musíme taky trochu ztratit. Ale vážně. Ve skutečnosti nám upadl konektor od vstřikování hned kousek po startu a jeli jsme už jen na tři válce. Problém se naštěstí podařilo odstranit, ale pochopitelně jsme tím hodně ztratili," litoval zlínský soutěžák.

Trochu klidu si užil teprve v samotném závěru, když už byly karty rozdány a většina posádek se snažila především dojet bez zbytečných komplikací do cíle. „Poslední erzety nám celkem vyšly, což ale bylo dáno tím, že kluci před námi už netlačili. My jsme chtěli jet pro dobrý pocit, druhá etapa nám celkem vyšla, celkově by to ale mohlo být lepší," zopakoval 35letý pilot.