,,Duel s Nahodilem byl soubojem generací. Mého podstatně staršího soupeře jsem proto udolal razantnějšími údery a v tomto utkání jsem na tom byl lépe i po kondiční stránce. Věřil jsem si rovněž i na Hnaníčka. S tenistou ze Štítné nad Vláří totiž neprohrávám a i tentokrát jsem ho jasně překonal. Bylo to zejména zásluhou přesnějšího celodvorcového pojetí hry," pochvaloval si Radek Hořák.

Toho nezastavil ani ve finále Jan Kostka (Valašské Klobouky), kterého aktuální lídr valašského ATP pokořil 6:3. ,,Honzovi jsem díky pozměněné taktice postavené na trpělivosti vrátil finálovou prohru ze čtvrtého turnaje. Vyplatilo se mi totiž udržet míč víc ve hře. V duelu jsem vyprodukoval i míň nevynucených chyb a spolehnout jsem se mohl také na tvrdý forhend a přesný obouručný bekhend," radoval se z turnajového vítězství brumovský tenista.

Na Valašsku se konala také Soutěž velké útěchy. V ní ve finále udolal Karel Křen z Luhačovic Martina Lišku (Valašská Polanka) 6:2. ,,Ve velkém vedru jsem Martina umořil vysokou hrou od základní čáry," prozradil Křen, jenž tak v turnaji obsadil konečné deváté místo.

V Brumově si hráči od tenisu neodpočinou ani tento víkend. Už v sobotu je na programu šestý podnik letošního ATP. Ten má dokonce statut Grand Slamu a proto se boduje dvojnásobně. V areálu Topas Clubu se očekává účast možná až třiceti tenisových nadšenců. První zápasy se na čtyřech kurtech rozehrají už v 9 hodin. Finále je na programu mezi 16. až 18. hodinou.

Výsledky hlavní soutěže 5. turnaje ATP Valašska 2016:
Čtvrtfinále: Jan Kostka – Miroslav Raška (oba Valašské Klobouky) 6:4, Milan Miklas (Luhačovice) – Michal Friedrich (Otrokovice) 6:2, Josef Hnaníček (Štítná nad Vláří) – Pavel Andrýs (Valašské Klobouky) 6:3, Radek Hořák (Brumov-Bylnice) – Jan Nahodil (Valašské Klobouky) 6:1. Semifinále: Kostka – Miklas 6:0, Hořák – Hnaníček 6:1. Finále: Hořák – Kostka 6:3.

Autor: Lubomír Hotař