„Mohli bychom to takhle brát, ale ještě nás čeká jedno utkání s Petrovicemi. Tahle výhra by byla ještě lepší," motivoval své hráče trenér Zlína Daniel Chytil, který svým svěřencům připraví na pondělní oslavu pochutiny. „Bude se podávat tradiční guláš," nalákal zlínský trenér.

Ragbisté Zlína v Havířově prohrávali hned od úvodu 0:5 a ve druhé půli pak 24:25. Oba momenty ale dokázali otočit a z města horníků odvézli i ofenzivní bonusový bod. „Podali jsme pěkný výkon, dokázali jsme soupeře přehrát. Je to důležitá výhra," ví Chytil, který měl navzdory výhře opět co vytýkat.

„Především naše tradiční chyby, hlavně nedůsledné skládky. V utkání však dost chyboval i soupeř, a tak bylo k vidění celkem deset pětek, což přispělo k dramatičnosti a atraktivitě zápasu," poznamenal Chytil, jehož tým ještě před pondělní oslavou čekají v neděli od 14 hodin Petrovice. ⋌(dan)

RC HAVÍŘOV – RC ZLÍN 25:36 (15:19)

Body Zlína: Holba 10 (2P), Smiřický 6 (3KPP), Navrátil, Prokop, Horák a Juřík po 5 (P), Kocháň, Hejmala st., Minárik, Krajčovič, Končák, Stoklásek L., Pektor, Řihák, Stoklásek M. Střídali: Hubáček, Vojanec, Warzel. Do hry nezasáhl Bulín. Pětky: 4:6. Rozhodčí: P. Habrda.