Béčko zlínských Lvů ve šlágru 27. kola porazilo céčko Hluku 6:5. ,,V tomto duelu nám stačila remíza, abychom v soutěži vybojovali první příčku," vysvětloval situaci před střetnutím kouč vítězného družstva Zdeněk Kučera. Cesta k výhře jeho celku nad Slováckým kolektivem ovšem nebyla snadná. ,,Ve vypjatém utkání byla k vidění defenzivní bitka, v níž obrana Hlučanů odolávala až do páté minuty druhé třetiny. To Chybík konečně zareagoval na první trefu soupeře Soviše a vyrovnal na 1:1. Poté už se hrál otevřený florbal. Útočné pojetí nám vyhovovalo a postupně jsme si vypracovali náskok až na 6:3. Slovácký tým byl ale neustále nepříjemným protivníkem. Tři minuty před koncem jsme v oslabení inkasovali branku na 6:4 a v následné power play Hluk vsítil ještě jeden gól. Tři body v tomto souboji a tím i zisk titulu ve Zlínském přeboru jsme však uhájili," oddechl si Kučera.

Poslední partii letošní sezony už si rezerva Lions užívala, když ve 28. kole pokořila Bystřici pod Hostýnem 12:1. ,,Přestože se jednalo o utkání dvou družstev z opačných pólů tabulky, oba kolektivy zdobila chuť do florbalu. Brankový účet střetnutí otevřel hned v první minutě domácí Števček. My jsme se chvíli dostávali do tempa, ovšem už v průběhu prvního dějství bylo zřejmé že souboj jasně ovládneme. V něm se hattrickem prezentoval Velev a premiérový gól v dresu Zlína Lions zaznamenal bek Bernátek," užíval si závěr sezony trenér úspěšného zlínského celku Zdeněk Kučera.

Výsledky 27. a 28. kola

HLUK C – ZLÍN LIONS B 5:6 (1:0, 2:4, 2:2)
Branky Zlína Lions B: Chybík 2, Horký 2, Baroň, Velev.
BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – ZLÍN LIONS B 1:12 (1:3, 0:5, 0:4)
Branky Zlína Lions B: Velev 3, Procházka 2, Baroň 2, Vicherek, Bortel, Chybík, Langr, Bernátek.
Sestava Zlína Lions B: Bakule – Bortel, Huťťa, Vicherek, Holoči, Jaroslav Krkoška, Bernátek, Kučera, Baroň, Langr, Velev, Chybík, Horký, Procházka, Jan Kovařík, Bukovský.

Lubomír Hotař