Poslední dny před mistrovstvím republiky přitom byly z jejího pohledu hodně hektické. „Absolvovala jsem během pár dnů několik závodů, k tomu i cestování a práce, takže se únava docela nahromadila," potvrdila Hálová. „Nicméně doufala jsem, že si stihnu odpočinout, abych nastoupila v plné formě. V mém věku už potřebuji pořádnou regeneraci," pousmála se zanedlouho 32letá závodnice.

V letošních tabulkách patří zlínské atletce na čtyřstovce překážek třetí místo za Zuzanou Hejnovou a Denisou Rosolovou, obě si však pro republikový šampionát vybraly start na poloviční trati. Už v sobotu Hálová postoupila hladce do nedělního finále, ale sama cítila, že to není ono, že bude muset ještě pořádně zabrat. Své vykonala tréma a velká očekávání.

„Do finále jsem nastoupila nejen jako obhájkyně bronzu z loňského roku, ale i jako favoritka! Před startem jsem byla hodně nervózní, ale to bylo nic proti nervóze mého trenéra a manžela v jedné osobě," líčila zlínská reprezentantka.

Běh samotný se jí povedl výborně, přálo počasí a Hálová toho využila pro zaběhnutí osobního a zároveň oddílového rekordu 58,69. „Jsem moc ráda, že mám titul mistryně republiky, obzvláště když je to na mých oblíbených překážkách. Teď jen musím počkat, jestli bude můj nový osobní rekord stačit k pozvání na Zlatou tretru do Ostravy," uvedla novopečená domácí šampionka, jež má už jasno i o dalším programu.

„Těším se na prázdniny a s tím související volno, abych se už konečně mohla naplno věnovat svému tříletému synovi, který je vždy moc smutný, když jsem na závodech," prozradila Hálová.

Ta se představila i ve zlínské štafetě na 4×400 metrů žen. „Všechny jsme moc chtěly obhájit bronz z loňského roku, ale bohužel při jedné z předávek došlo ke kolizi s jinou štafetou, pak už nebyla naděje," konstatovala závěrem.