„Jedno z ragbyového desateraříká, že s tímto sportem se končí opravdu až v hrobě,“ pousmál se Dosoudil.

Dost možná, že v případě potřeby vypomůže, třebaže před prvním jarním zápasem oznámil konec kariéry především ze zdravotních důvodů.

„Donutily mě k tomu vleklé problémy se zády. Bohužel už to není na hraní. Dalšími jsou rodinné i pracovní,“ podotkl místopředseda.

„Ale rozlučka jako taková je naplánovaná až na konec sezony. Ještě čekám na někoho, kdo se ke mně přidá. Třeba s takovým Ottou Hejmalou bychom se mohli rozloučit dohromady,“ vybídl svého stále aktivního spoluhráče.

Bystrc podle očekávání nedala Zlínu žádnou šanci a pohodlně vyhrála.

„Čekal jsem, že to bude těžký zápas, ale vůbec se nám nepovedl. Potvrdilo se, že Bystrc je kompaktní a sehraná, navíc se dvěma reprezentanty. Jde vidět, že nám zranění hráči i končící moc chybí. Jaro bude těžké,“ tuší Dosoudil.

Zlín v neděli čeká bitva s ostravským týmem z Mariánských Hor, na které z předposlední šesté příčky ztrácí jeden bod. „Už musíme zabrat a všechny síly zkonsolidovat,“ burcuje Dosoudil. ⋌(dan)

ZLÍN – BYSTRC 7:78 (7:31)

Body Zlína: Hejmala ml. 5P, Zapletal 2 KPP.

Zlín: Hejmala, Zemanovič, Horák, Dzurus, Ulbricht, 6. Krajčovič, Stoklásek L., Juřík, Láník, Jančí, Talaš, Prokop, Hejmala ml., Zapletal, Stoklásek M. Střídali: Dotti, Gregorovič, Čapkovič, Minárik, Končák, Zaoral, Pektor. ⋌(mb)