„S naším vystoupením jsme spokojeni, neboť jsme prohráli jenom s finalisty," řekl na úvod hrající kouč Zlína Zdeněk Julina.

Stejně jako jeho svěřenci v semifinále věřil, že dokážou zopakovat poslední výhru nad pražským Chemcomexem. Nakonec ale museli strávit prohru 1:3.

„Hodně bolí, protože jsme měli na postup do finále. Rozhodly dvě naše chyby – v rozehrávce a po rohu, kdy jsme podcenili návrat. Kontaktní gól se nám sice podařilo dát, ale na mohutný finiš a obrat nám v závěru již chyběly síly," přiznal trenér. „Škoda dvou nastřelených tyčí a zahozeného devítimetrového kopu chvíli před přestávkou. Zápas mohl pak vypadat jinak," posteskl si.

S odstupem času ze všech zlínských hráčů spadlo prvotní zklamání a bronz berou jako úspěch. „V koutku duše jsme o něm snili, přesněji o medaili. Už samotná účast na klání evropské špičky pro nás všechny byla velká škola," přiznává Julina, který ale včera žádné velké oslavy bronzu neplánoval. „Budou decentní, protože někteří hráči se museli v průběhu dne vrátit do práce a stejné povinnosti mají i ve čtvrtek. Chvilku si sedneme a větší oslavu domluvíme dodatečně," pousmál se trenér.

„Naše generace je výjimečná, neboť v posledních letech vždy dosáhneme na medaili. V celostátní lize jsme jediní, kteří v uplynulých čtyřech letech vždy skončili na bedně. Zvykli jsme si vyhrávat a líbí se nám tam, kde jsme. Uplynulé dny v Lize mistrů byly pro nás všechny asi vrcholem kariéry," připustil.

Mírné vrásky na čele mu ale dělá pohled do budoucnosti zlínské sálové kopané. Se závěrem sezony totiž končí podpora hlavního sponzora. „SMR bohužel ohlásil konec, což je pro nás komplikace. K naplnění stodvacetitisí­cového rozpočtu bychom opět potřebovali hlavního mecenáše, určitě se nezříkáme ani podpory menších sponzorů," konstatoval Zdeněk Julina, jehož tým zahájí novou sezonu v říjnu.

Výsledky semifinále: Chemcomex Praha – SMR plus Zlín 3:1 (2:0), branky: Pulkert 3 – Haloda, Volga Saratov – VRZ Gomel 3:4 v prodl. (1:3), branky: Senatorov 2 a Chubirev – Meschanikov, Los 2, Tseslak.