Každopádně má jasno o tom, co je momentálně špatně ve hře Fatry. Příčiny porážek v Odoleně Vodě (1:3), s Karlovarskem (0:3) a v Ostravě (0:3) nachází v servisu a přihrávkách.

„Na Kladně a s Libercem nás tyto základní činnosti zdobily, ale momentálně jsme v nich polevili. Když nám toto nejde, to se pak těžko hraje. Je to velký důvod k zamyšlení a k tomu, abychom více pracovali na tréninku," pronesl pětadvacetiletý blokař.

Nejsou to jen prázdná slova. Celé mužstvo v tomto týdnu skutečně maká a snaží se z herního trápení dostat.

„Zaměřujeme se víc na ty činnosti, co nám nešly. Servis je však věcí jednotlivce, to si musí každý hráč sám nastavit v hlavě a zapracovat na něm," upozornil Navláčil.

Další pozitivum je to, že psychicky tým dle jeho slov také nepadl na kolena. Naopak je bojovně naladěný.

„Jsme profesionálové. Z každé porážky se musíme poučit, hodit ji za hlavu a následně zabrat," podotkl.

Jak se mužstvu bude či nebude dařit napravit poslední výpadky, to diváci uvidí v sobotu, kdy doma přivítá Příbram. Se sedmi body sedmý tým soutěže po 5. kole.

„Potřebovali bychom se chytit, abychom se zvedli. Po vítězství by situace byla optimističtější," přeje si Navláčil.

Pro Fatru, která má na kontě pět bodů a je desátá, jsou velmi důležité nadcházející tři duely. Po Příbrami se představí na půdě v tuto chvíli posledního Ústí nad Labem a následně doma přivítá momentálně jedenácté, tedy předposlední Benátky nad Jizerou. Bodový plán si však žádný nepředsevzala.

„Opravdu půjdeme zápas od zápasu. Samozřejmě čím více bodů bychom získali, tím lépe," uzavřel zlínský odchovanec.