Domácí zápasy pak sehrají v Otrokovicích v sobotu 29. března (20) a v neděli 30. března (17).

„Abych nebyl sprostý, tak řeknu, že je to horor. Několikrát jsem objednával a poté rušil autobus. Naštěstí náš dopravní partner je na to už zvyklý a vychází nám vstříc. Jenom díky přístupu Tatranu se nám podařilo vyjednat oba domácí zápasy v Otrokovicích před naplněnou halou. Tatran totiž dostal od florbalové unie kvůli televizním přenosům nabídku pořádat tři domácí zápasy s tím, že bychom my hráli doma jen jednou. To však soupeř odmítl. Po posledních dnech zoufalství mě to hrozně potěšilo," zdůraznil manažer Panterů Petr Hrabec.

Za vstřícnost v jednání bude otrokovický klub hradit Střešovicím pobyt v Otrokovicích. „Jsem strašně rád, že Martin Vaculík a v podstatě celý Tatran takhle zareagovali. Za to jim určitě všichni děkujeme, protože víme, že některá rozhodnutí florbalové unie jsou hodně přitažená za vlasy," přidal se kouč Panterů Daniel Folta.

Florbalisté Otrokovic odehrají první semifinále v úterý. Po zápase se vrátí domů a ve čtvrtek budou opět cestovat do Prahy.

„Jinak to nejde. Kluci mají závazky v práci a ve škole, takže nebylo reálné, aby zůstali ve středu v Praze. Někteří půjdou do práce a do školy ještě ve čtvrtek dopoledne. Nejsme profíci, abychom tam mohli zůstat, i když by to bylo ideální," přiznal Daniel Folta.

Jeho svěřence tak budou čekat po náročné čtvrtfinálové sérii s Chodovem čtyři semifinálové duely během šesti dnů.

„Nabitý program je určitě výhodou pro Tatran, ale na druhou stranu ty první zápasy mohou být lehce výhodné pro nás, protože jsme víc rozehraní a v tempu. Nebudeme se na nic vymlouvat," řekl Folta.

V sérii s patnáctinásobným mistrem Tatranem budou Otrokovice bojovat o postup do Superfinále.

„Pro mě nebyl postup přes Chodov extrémním překvapením, protože jsem si osobně na soupeře věřil. Chodov neměl takovou výkonnost jako loni. Naopak naše výkony mají stoupající tendenci. Proti Tatranu nemůžeme vůbec nic podcenit a musíme hrát koncentrovaně, i když bychom si třeba vytvořili nějaký náskok," poznamenal kouč Otrokovic.

Tatran, který ve čtvrtfinále zdolal Spartu 4:0 na zápasy, v jednom duelu prohrával o čtyři branky, a přesto nakonec zápas zvládl. O favoritovi série se říká, že je pasivně hrajícím mužstvem. Otrokovice se naopak prezentují ofenzivním stylem hry. To dokázaly v sérii s Chodovem, která byla plná branek.

„V době, kdy Tatran vede, tak se nepouští bezhlavě do napadání. Pořád hraje trpělivě. Hráči Tatranu mají obrovské zkušenosti a vysoké sebevědomí. Z toho těží v momentech překvapení. Je tam spousta reprezentantů. Soupeř je ve všech směrech jednoznačným favoritem. Přesto si myslím, že jsme schopni odehrát vyrovnanou sérii a nejsme jasným outsiderem," zdůraznil Folta, který na ofenzivním stylu hry svého mužstva nechce nic měnit ani v zápasech se Střešovicemi, které letos už Panteři v letošní základní části na domácím hřišti porazili.

„Určitě nejedeme do Prahy jenom bránit. Pokud budeme kompletní, tak budeme chtít hrát zase nahoru dolů. Chci, aby si diváci florbal v našem podání užívali. Poté, co jsme vyřadili Chodov, tak kluci nebudou mít z Tatranu strach a budou brát soupeře jako rovnocenného. Výhra v domácím prostředí jim k tomu určitě pomůže," předpokládá trenér Panterů.