Nepříjemným protivníkem pro Slavičín bude už dopoledne Uherský Brod. ,,Družstvo ze Slovácka na začátku každého zápasu nasadí vysoké tempo a nebojí se hrát aktivně. Proto si musíme start do utkání pohlídat a hlavně eliminovat dlouhé přihrávky Slováckého týmu z obrany na jejich útočnice. Ty se pak snaží po kombinacích skórovat.

Nebezpečná je zejména druhá nejproduktivnější hráčka soutěže Andrea Matějíčková. Pokud ovšem budeme trpělivé a budeme zodpovědné v defenzívě, tak bychom měly duel vyhrát. Vždyť jsme v letošní sezoně uherskobrodský kolektiv už dvakrát vysoko porazily," věří v další tříbodový zisk slavičínská kapitánka Pavla Manová.

Náročnější střetnutí ale Valašky čeká odpoledne, protože rezerva Bulldogsu Brno dokáže potrápit každé družstvo.

,,Buldočky naopak předvádí otevřený florbal. Nevyhýbají se osobním soubojům a dokáží chytře a nepříjemně napadat rozehrávku soupeřů. Celek z Brna sice nemá výrazné individuality, ovšem všechny jeho hráčky to s florbalkou umí. Na jihomoravanky by tak rovněž měla platit taktika postavená na útočném pojetí. To by mělo donutit hosty k chybám. V zápase proti čtvrtému týmu tabulky budeme také střílet z každé pozice," prozradila záměry před druhým sobotním soubojem Pavla Manová. (hot)