Utkání se Znojmem měl slavičínský tým pod kontrolou od začátku až do konce. Oproti minulé sezoně výrazně pozměněná sestava Valašek nedala slabým Jihomoravankám šanci na příznivější výsledek.

,,Poprvé v našich barvách nastoupily útočnice Veronika Hulová a Lucie Končická které mají za sebou jen několik společných tréninků. Obě se teprve seznamují s druholigovám florbalem, ovšem s nabytými zkušenostmi by mohly být obě letos pro nás přínosem," věří kouč Slavičína Rudolf Novotný. Tomu vyhovovalo, že se jeho družstvo v první kole utkalo právě se Znojmem.

,,Byl to ideální soupeř na rozehrání. V utkání jsme si s chutí zakombinovali a bylo jenom otázkou, jakým brankovým rozdílem ho vyhrajeme," pochvaloval si Novotný.

Daleko větším soustem pro Slavičín byl Uherský Brod. Ale i letitého účastníka druhé ligy Valašky pokořily 6:5.

,,V oboustranně útočně laděné partii jsme prohrávali 2:0, ale od druhé třetiny už se náš herní projev zlepšil. Branku na 6:4 vsítila Jelínková dokonce v oslabení. Slovácký celek sice záhy ještě vstřelil kontaktní gól, ovšem závěrečnému uherskobrodskému tlaku už se nám podařilo odolat," oddechl si slavičínský trenér.

ZNOJMO – SLAVIČÍN 1:7 (0:2, 1:2, 0:3)

Branky Slavičína: Manová 4, Krahulová 2, Sommerová.

UHERSKÝ BROD – SLAVIČÍN 5:6 (2:0, 2:5, 1:1)

Branky Slavičína: Jelínková 2, Manová, Maružánová, Krahulová, Sommerová. Sestava. Krahulcová – Alena Vojtásková, Simona Vojtásková, Odleváková, Jelínková, Manová, Maružánová, Sommerová, Štěpančíková, Hulová, Končická, Krahulcová.

(hot)