„Obhájit titul a získat pohár natrvalo by bylo samozřejmě krásné, ale sezona je dlouhá," ví hlavní trenér SHK LAPP Tomáš Sedláček, že soupeři jim putovní pohár nevěnují.

„Určitě ale máme ty nejvyšší cíle," vzkázal muž, který načne na zlínské střídačce svou sedmou sezonu. Tým dovedl ke třem titulům, jednomu stříbru a dvěma bronzům.

Sledge hokejová liga se po loňském pokusu o změnu formátu se superfinále vrací k osvědčenému modelu s klasickým play-off. Soutěž už nebude hrát Vídeň ani slovenský Kubín.

„Liga se zkvalitní, třeba České Budějovice posílí o Rakušáky. Tradičně budou silné týmy Karlovy Vary, Pardubice a Sparta, která poslední roky už hraje více dopředu. Posílila ale i Olomouc a černým koněm soutěže může být Studénka, kde se proslýchají různé věci. Těžko říct, co od ní čekat, vše ukážou první kola," řekl Sedláček.

„Letos prostě budou rozhodovat maličkosti a každý bod bude důležitý," podotkl Sedláček, který v týmu přivítal posily z Dolného Kubína Petera Štíta, Aleše Rauše a z hostování se vrátil Martin Joppa. Do Studénky naopak odešel na hostování Erik Fojtík. (hor)

Sestava SHK LAPP Zlín na sezonu 2016/2017: Matoušek, Molek – Pavel Julina, Z. Hábl, D. Hábl, Palát, Šafránek, Stodůlka, Ligda, Joppa, Šnajdar, Slováček, Rauš, Štít.