„Soupeř byl lepší, vyhrál zaslouženě. Porážku jsme přijali chlapsky, na žádné pozápasové slzy nedošlo. Smutní jsme ale byli," uznal kapitán Panterů Michal Nagy. „Za rok se ale pokusíme o pohár znovu," slíbil.

Zatímco soupeř slavil do ranních hodin, Otrokovičtí většinu času v autobuse prospali.

„Žádné popíjení se nekonalo. Dorazili jsme až někdy před pátou ráno, řada kluků musela do práce. I já šel na devět do školy a až pak doháněl spánkový deficit," přiznal zkušený obránce, kterého při zpětném hodnocení finále mrzely nevyužité šance v úvodu třetí třetiny.

„V celém zápase jsme byli málo důrazní na brankovišti, z čehož plynuly zbytečné góly. Škoda," hlesl kapitán, který stejně jako celý tým po utkání slyšel od trenéra slova chvály. „Za prvních padesát minut. Za rozhodnutého stavu už hrál jen soupeř," přiznal.

Finálové klání a atmosféru si Nagy užíval a srovnal ji s tou, když Panteři postupovali přes Spartu do extraligy.

„Jen konec byl opačný. Doufám, že to ještě nebyl můj vrchol kariéry a v extralize se ještě dočkám pěkného výsledku," přeje si šéf kabiny, jehož zrak se již upíná k sobotnímu duelu s Kladnem.

„Zde bereme jen výhru. Věřím, že skončíme do šestého místa a v play off překvapíme. Všichni si chceme zahrát semifinále!" potvrdil Michal Nagy.

Na osobní obranu bych vsadil znovu, potvrdil trenér Folta

I přes vysokou porážku ve finále poháru byl kouč otrokovických florbalistů na svůj tým hrdý.

„Výsledek neodpovídá dění na hřišti. Kluci nehráli špatně, podali jeden z nejlepších výkonů na půdě soupeřů a prakticky 45 minut drželi s favoritem vyrovnanou partii. Šestá trefa v naší síti nás ale zlomila," přiznal trenér Daniel Folta

Za klíčový moment přitom označil nevyužitou přesilovku v úvodu třetí třetiny.

„Měli jsme tři velké šance snížit na rozdíl gólu. Kdybychom skórovali, vše mohlo dopadnout jinak," posteskl si florbalový stratég, který na Mladou Boleslav vyrukoval s taktikou osobního bránění.

„I přes prohru nebyla špatná, jen je potřeba ji ještě pilovat, vsadil bych na ni znovu. Bohužel jsme ale v prvním dějství doplatili na malý důraz před naší bránou, z čehož plynuly první tři góly v naší síti. Jsem rád, že kluci ani za nepříznivého stavu zápas nezabalili a dřeli do konce. Všichni podali fantastický výkon," chválil.

Pozápasové zklamání vcelku rychle vystřídala spokojenost z dosaženého historického úspěchu klubu.

„I přes vysokou finálovou prohru je to velký úspěch. Před sezonou jsme v něco podobného ani nedoufali. S jídlem ale rostla chuť a v úterý jsme moc chtěli vyhrát," přiznal Folta, kterému právě úspěch v poháru jako jeden z mála v jeho florbalové kariéře chybí.

„S Vítkovicemi jsem nehrál ani finále a určitě i pro mě je to výzva. Ale ještě větší je kluky v Otrokovicích naučit, aby fungovali týmově a dokázali být ještě silnější," má jasno odborník na florbal.

S odstupem jednoho dne se ale už opět dívá před sebe a přeje si úspěch i v extralize.

„Základem bude skončit šestí po základní části a v létě si zahrát na Czech Openu kategorii elite. Dál se uvidí," nepředbíhá čtyři kola před koncem Daniel Folta.