„Duel je velmi důležitý. Nicméně neříkáme si, že když jej nezvládneme, tak je konec. Jedná se zkrátka o souboj s Olomoucí jako každý jiný, to znamená, že je tam rivalita. Chceme zopakovat loňskou situaci, kdy jsme se na závěr na úkor Olomouce dostaly do play-off. Je to vlastní iniciativa," přiblížila spojka Zlína Michaela Sobieská.

Družstva momentálně sousedí v tabulce. Olomouc se vyhřívá na osmé, tedy poslední postupové příčce do play off s náskokem bodu před Zlíňankami. Svěřenkyně Petera Sabadky potřebují zabrat, v novém roce prohrály všechny tři zápasy. Poslední v Písku, navíc bolestnou brankou vteřinu před koncem. Ale ženy, to jsou často bojovnice a jen tak se zlomit nenechají.

„Seděly jsme pak čtvrt hodiny v kabině a všechno jsme si řekly. I to špatné samozřejmě. Nikdo z nás se ovšem neurážel, naopak nám to pomohlo. Teď je atmosféra velmi dobrá. Jsme semknuté, táhneme za jeden provaz," optimisticky líčí 21letá talentovaná hráčka.

Konkurentky z Hané se naopak výsledkově rozjely. Z uplynulých šesti klání odešly pětkrát s vítězstvím v kapse. Pro laiky možná ohromující bilance, nikoliv už tak pro zlínské házenkářky.

„Daří se jim, ale nemyslím si, že by byly až tak rozjeté. Nevnímáme je, zaměřujeme se na sebe," uvedla Sobieská, která si připsala první start v interlize v roce 2011. „Nejdůležitější bude, abychom dobře bránily. Z defenzivy vše vychází," dodala klíč k úspěchu.

Oba týmy si nic nedarují, zároveň však není nouze o přátelské vztahy a drobné vzájemné pošťouchnutí.

„Máme tam naši gólmanku Míšu Dederlovou. A ještě se kamarádím s Kristýnou Salčákovou. Nijak extra se ale nešpičkujeme, jen trošku," říká s úsměvem autorka 31 branek v letošní interlize.

JAN ŠMÍD