„V uplynulém ročníku trénovala družstvo staršího dorostu a prvoligovou juniorku,“ upřesnil a potvrdil změnu předseda klubu Radek Sedláček.

Trenérkou brankářek by měla zůstat Lenka Černá, která navíc v klubu povede starší dorostenky.

S přípravou na sezonu začal širší kádr Zlína s téměř třicítkou hráček pod novým koučem v pondělí a po vzoru hokejistů bude v rámci hrubé přípravy nabírat kondici do konce června. V červenci pak dostanou hráčky volno.

„V jakém složení nastoupíme do sezony, ještě není jasné. Jistý je konec kariéry Drotárové, pro Hodonín se rozhodla Birkušová. Registrujeme z okolních interligových klubů zájem i o další naše hráčky, ale zatím je vše v jednání. Kádr bychom rádi maximálně udrželi,“ potvrdil šéf klubu, přičemž největší atak cítí od nováčka Hodonína, dále pak Veselí nad Moravou, ale i Ostravy.

Adnan Džafič
Fastav Zlín posílil sedmadvacetiletý Adnan Džafič

Odtud totiž nedávno již ohlásily odchod do zahraničí exzlínské Šárka Marčíková (Polsko, Pogoň Szczecin) a Leona Šviráková (Německo, Kirchhof Damen).
Stále mnoha otazníky je zahalen případný start Zlína v evropských pohárech, přesněji vyzývacím (Challenge Cupu), kam by se pátý český tým mezinárodní soutěže rád přihlásil. Ale jen v případě podpory českého svazu, o které v minulých měsících neoficiálně hovořil.

„Bohužel bližší informace nemáme, stejně jako jsme ještě žádnou přihlášku nepodali. Svaz stále v tomto směru mlčí,“ krčí rameny Sedláček, jenž by se více mohl dozvědět v pondělí v Brně, kde proběhne oficiální losování nového ročníku interligy házenkářek.

„Zde se vždy probere spousta věcí, pevně věřím, že padne slovo i na toto téma. Bez avizované podpory svazu bychom asi do toho ryze z ekonomických důvodů nešli,“ dodal Radek Sedláček.