V celkovém hodnocení klubů skončilo družstvo ZLPK druhé za Kometou Brno. Zlatou tečkou byla závěrečná štafeta na 4×50 polohový závod mix, kde kvarteto tvoří vždy 2 ženy a 2 muži startující v libovolném pořadí. Kvarteto Zlínského plaveckého klubu předvedlo strhující souboj s favorizovanou štafetou Komety.

Na prvním znakovém úseku odskočil podle očekávání brněnský David Kunčar naší Monice Langerové o téměř 5 sekund. Náskok Brňanů však na druhém prsovém úseku prakticky vymazal Lukáš Macek plavající proti Evě Jordové a předával Honzovi Slívovi s odstupem pouhých 27 setin.

Na třetí motýlkové padesátce Honza umazal proti Jakubu Tobiášovi dalších 17 setin a finišující Gabriela Chudárková v drtivém závěru na posledním kraulovém úseku nedala Dominice Dolníčkové žádnou šanci a vítězně dohmátla s náskokem více než půl vteřiny. Kromě nečekaného prvenství si naše štafeta připsala i nový rekord mítinku.

Gabriela získala další dvě zlata na kraulové stovce i dvoustovce, kde jen těsně odolal její vlastní rekord z loňského roku. Na nejkratší kraulové trati 50 metrů vybojovala stříbrnou medaili, stejně jako Lukáš na 100 prsa. Medailový výčet uzavřela Petra Vybíhalová bronzem na 200 volný způsob. Ta připojila ještě 6. místo na 50 kraul a osmé na 50 motýlek. Mezi pomyslnou osmičku finalistů se kromě tradičních opor prosadili i mladí závodníci. Těsně pod stupni vítězů skončili na 4. místě Monika Langerová na 100 znak, Jan Slíva na 50 motýlek a Matěj Zábojník na 200 prsa.

Kromě toho Monika přidala 6. místo na 200 znak a 8. na 50 znak, Honza Slíva pátá místa na 50 znak a 50 volný způsob a 7. místo na 100 motýlek, když časem 59,69 poprvé pokořil hranici 1 minuty. Matěj Zábojník dohmátl na 100 prsa sedmý, stejně jako Martin Klusal na 50 motýlek a Tereza Lavičková na 100 motýlek. Benjamínek výpravy 14letý Martin Ráček se mezi dospělými prosadil na výborné 8. místo na 100 prsa. A tak mohla trenérka Hana Macková spokojeně hodnotit: „Všichni naši plavci podali velmi dobré výkony a vytvořili si řadu nových osobních rekordů, přestože jsme tyto závody odjeli z plného tréninku."