Závod žen vyhrála Magda Janková, jež se blýskla skvělým časem 6:37. Druhá Renata Michálková byla v cíli o sedmadvacet sekund pomalejší, bronzovou pozici obsadila časem 7:24 Dagmar Hubáčková mladší. Dařilo se rovněž Elišce Mudrákové, která doběhla v čase 7:28 čtvrtá, Dagmar Hubáčková starší brala pátou příčku (7:44).

,,O letošní Štědrovečerní běh byl v lázeňském městě tradičně velký zájem. Ve všech kategoriích se ho zúčastnilo 125 běžců a běžkyň a sledovalo ho zhruba 100 diváků," potěšilo jednoho z pořadatelů Libora Slezáka.
Tomu se líbil průběh závodu.

,,Sýkora se hned od startovního výstřelu dostal do čela. A protože se Vojtovi dařilo stupňovat tempo, s přehledem si doběhl pro zlatou příčku. Dramatičtější byl souboj o druhé místo. To nakonec po povedeném finiši získal Štěpán Mudrák.

Mezi ženami získala premiérové prvenství u nás Magda Janková. Mladá a především velmi rychlá maminka má za sebou už mnoho běžeckých úspěchů na Moravě a i v Luhačovicích proto potvrdila roli hlavní favoritky. A jako každá žena, která doběhla do cíle si odvezla sváteční knedlík ke štěpánskému obědu," informoval Slezák.

Lubomír Hotař