V následných vyřazovacích zápasech matador z Valašska překonal v osmifinále ve třech sadách Brňana Rakovického, ve čtvrtfinále zdolal Haralíka Prahy 3:1 a v semifinále udolal v pěti setech Horáka (Vrchlabí).

,,Tak těžký los jsem dlouho neměl. Proti Rakovickému ale při mně stálo v koncovkách všech tří setů štěstí. Haralík má letos formu, nicméně nebezpečného Pražana se mi podařilo pokořit díky razantnímu útoku. Souboj s Horákem jsem trochu podcenil. V duelu se stolním tenistou z Vrchlabí jsem totiž vedl 2:0 na sety a 10:7 v sadě třetí. Nakonec jsem střetnutí musel zachraňovat až v rozhodujícím pátém setu. Ten jsem však měl od začátku pod kontrolou," informoval Kučera.

Ten uspěl také ve finále, v němž si poradil s Galandou (Brno) 3:0 (8, 14, 8). ,,Rozhodně to nebylo jednoduché vítězství. Partii o první příčku jsem ovšem zvládl dobře takticky a rovněž jsem využil skutečnosti, že Galanda má ze mě respekt," radoval se z turnajového triumfu Jaroslav Kučera.

Průběžné pořadí po třech turnajích Velké ceny ČR 2015 v mužské kategorii 65 – 69 let: 1. Kučera 950 bodů, 2. Hrnčiřík 860, 3. Jirásek 810, 4. Jaroněk 770, 5. Horák 740, …atd. (hot)