„Jen tři góly, to jsem ve své kariéře nezažil," přiznal slovenský kouč, který ale o přestávce ani příliš neběsnil. „Během první půle jsem chtěl snad třikrát hodit ručník do ringu. V pauze už ale nebyl důvod situaci ještě více vyhrocovat. Navíc je lepší, že facka přišla teď než v neděli v Olomouci. Zde nás čeká klíčové utkání v boji o play-off," připomněl diplomaticky Sabadka.

Nástup do utkání byl ze strany Zlína, který před rokem v poháru málem Most vyřadil, když padl až po sedmičkách, katastrofální. Na hřišti byl fakticky jen jeden tým, který domácím nic nedovolil.

„Takový trapas jsem ještě nezažila. Nevím, co se stalo, bylo to hrozné. Myšlenkami jsme asi byly pořád ještě o Vánocích a Silvestru," klopila oči jinak tahounka Zlína Michaela Sobieská, která si o přestávce vyslechla své i od své maminky, členky vedení klubu. „Bohužel jen já. Ale zasloužily jsme si to. V kabině to bylo hrozné, neměly jsme ani co říct, tři góly za poločas… Po přestávce se to už trochu zlepšilo, alespoň jsme hrály házenou," odfrkla si spojka domácích.

„Tým byl absolutně odevzdaný, v první půli nepředvedl nikdo nic. Naopak soupeř hrál jako z partesu, agresivně bránil, trestal naše chyby. Nejvíce mě mrzí, jak diametrálně odlišný výkon předvedly v prvním a druhém poločase," posteskl si Sabadka.

Přestože zápas označoval za generálku na klíčový nedělní interligový duel v Olomouci, i přes poločasový výbuch úplným pesimistou není. „Ke cti holek je, že i přes deku dokázaly po přestávce zmobilizovat síly a ukázat i pěkné momenty. Ve druhé půli už to byla opět naše házená a povedená generálka. Musíme však na Hané hrát koncentrovaně celý zápas," nabádá kabinu Sabadka, který navíc už bude mít k dispozici levorukou posilu Birkušovou.

ZLÍN – MOST 19:36 (3:18)

Zlín: Benedíková, Stojarová – Fabíková, Sobieská 4, Nygrýnová 2, Drotárová, Brzósková 1, Andrýsková, Novotná, Vlková, Kolářová 1, Kamenářová 5, Brandová 5/3, Kříčková, Dufková 1, Gärtnerová.

Nejvíce branek Mostu: Jeřábková 8, Chmelařová a Szarková 5, Růčková 4. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody: 6/3 – 0. Vyloučení: 1:1. Diváci: 200. Sled: 0:8, 2:9, 3:19, 8:29, 14:30, 17:33.

Výsledek druhého semifinále ČP: Slavia – Poruba 19:23 (9:13).

Růčková: Vyšlo nám úplně vše. To jsem nečekalaZlín – Loni zde potila krev a se štěstím propluly až k druhému pohárovému prvenství v řadě. Opora úřadujících házenkářských mistryň Petra Růčková opět patřila k pilířům mosteckého týmu, který tentokrát ale svůj mateřský oddíl přejel rozdílem třídy. „Tak snadné jsem to nečekala. Všechny si pamatujeme loňské pohárové drama, kdy se nám tady strašně špatně hrálo a uspěly jsme až na sedmičky. Tehdy a dnes to je jako nebe a dudy," pousmála se spokojená kanonýrka Mostu a autorka čtyř gólů.

„V první půli nám vyšlo úplně vše, na co jsme sáhly, včetně obrany. Zlínské holky jsme asi překvapily její agresivitou a v závěru poločasu pak i vysunutím. To je asi úplně zlomilo," označila za klíčové 26letá spojka mistra.

Po přestávce hosté evidentně polevili a dovolili Zlínu alespoň výsledek korigovat a odvrátit debakl. „Po prostřídání jsme pak už hrály na údržbu. Věděly jsme, že nás dnes Zlín neporazí," neskrývala sebevědomí Růčková.

To ale bylo po poslední interligové porážce v Partizánském dost nalomeno. „Ve velké pohodě jsme zde nejely. Moc jsme ale chtěly napravit si reputaci, přes svátky jsme trénovaly dvoufázově. Vyplatilo se to a jsem moc ráda, že jsme nový rok zahájily výhrou," oddechla si úderná spojka, pro kterou to bylo nejvyšší vítězství ve Zlíně proti „svým" barvám. „Asi ano. Na takovou pohodu jsem to ale opravdu nečekala, stejně jako mí rodiče v hledišti. Často jezdí za mnou a hodně mě podporují," dodala spokojeně Petra Růčková.