„Naši plavci si vytvořili řadu nových osobních rekordů, a přestože soutěžili v kategorii dospělých, vybojovali i dvě medaile,“ vyzdvihla výkon svých svěřenců trenérka Mariana Polišenská.

Stříbrnou medaili získali pro zlínský oddíl Lukáš Macek na trati 100 metrů prsa a Petra Vybíhalová na znakařské padesátce. Těsně za bronzovou medailí zůstali Lukáš Macek na padesátce volným způsobem, Petr Mališka na znakařské padesátce a Veronika Gajdošíková na trati 50 metrů motýlek.

Závodníci nového Zlínského plaveckého klubu se v dobrém světle ukázali rovněž v soutěži o Cenu brněnského draka. „Pro většinu z nich to byla jejich závodní premiéra na padesátimetrovém bazénu. Je potěšující, že většinu startů ověnčili novými osobními rekordy,“ pochvalovala si Polišenská.

Na plaveckém stadionu za Lužánkami si nejlépe vedl Matěj Zábojník, který obsadil první místa v disciplínách 100 a 200 metrů prsa a druhé místo na polohové dvoustovce.

Další úspěch zaznamenal Martin Klusal, jenž doplaval třetí v závodě na 100 metrů volný způsob, čtvrtý na znakařské stovce a pátý na trati 200 metrů volným způsobem. Těsně pod stupni vítězů skončili ještě Martin Paseka na prsařské stovce stejně jako Martin Škrabal na trati 200 metrů motýlek.