Jen pro rekapitulaci. Tarabus se ve velkém mistrovství představil letos již třikrát. Dvakrát dojel těsně pod stupni vítězů, jednou využil zaváhání Václava Pecha a bral bronz. Roman Kresta a Jan Kopecký byli ve všech případech nad jeho síly. Na druhou stranu již dvakrát získal skalp Pavla Valouška.

„Osobně si myslím, že s Vencou Pechem a Pavlem Valouškem si to rozdáme o třetí místo i tentokrát. To je za daných okolností asi naše maximum. Snažíme se ze všech sil, pořád se chceme zlepšovat, ale kluci před námi jedou parádně a my to musíme respektovat. Také do Hustopečí si pojedeme pro co nejlepší výsledek, ale až samotný závod ukáže, na jaké umístění to bude stačit," uvedl Tarabus.

Sám by rád navázal na předloňské vystoupení, kdy si z tohoto podniku odvážel čtvrté místo.

„To však ještě nejezdil český mistrák Honza Kopecký, takže jsem úplně spokojený nebyl. Teď bych takový výsledek asi bral," připustil pilot vozu Škoda Fabia S2000, o který se mu stará Roman Kresta. „Auto bude v pořádku, servis od Romana máme parádní, na trati už je to jenom na nás," pousmál se.

A v Hustopečích má opravdu co prolamovat. Vyjma již zmiňovaného čtvrtého místa z předloňska totiž na tuto soutěž dvakrát dobré vzpomínky nemá. „Charakterem tratí opravdu nepatří tento podnik zrovna k mým nejoblíbenějším. V roce 2008 jsem se těsně před soutěží doma zranil a do závodu jsem nenastoupil, o rok později jsme zase skončili ve stromě a následně v nemocnici," přiblížil Tarabus.

Cíl pro nadcházející dva dny je tedy jasný. „Prolomit bariéru mezi mnou a touto soutěží," uvedl 35letý pilot. Jednoduché to však nebude. „Jde o hodně těžký závod. Střídá se zde rytmus, je tu hodně odboček, trať není přesně čitelná a není jednoduché přesně trefovat brzdné body. Bez dobrého a podrobného rozpisu bychom neuspěli," tuší před dnešním startem Tarabus.