V tuzemském mistrovství se drží jen těsně pod stupni vítězů a aktuálně třetího Václava Pecha bude chtít v domácím prostředí porazit.

„Minimálně v rámci českého mistráku bychom rádi skončili co nejlépe, protože šance na medailové umístění stále žije. Navíc startujeme v domácím prostředí, čehož bychom chtěli využít," nezastírá Tarabus.

Zároveň si ale uvědomuje, že jeho plzeňský soupeř měl ve většině letošních klání o něco navrch. Avšak na straně zlínského soutěžáka zase stála spolehlivá technika nastavená Romanem Krestou a jeho týmem.

„Roman pro nás letos odvádí výtečnou práci a na auto se můžeme maximálně spolehnout. V tom máme oproti předchozím sezonám velkou výhodu. Teď už je pouze na nás, abychom se postupně zlepšovali a zmenšovali rozdíly mezi námi a nejlepší trojicí," říká skromně pilot vozu Škoda Fabia S2000.

Ostych však není v jeho případě na místě. Poprvé se na start zlínské soutěže postavil již v roce 1999 a od té doby posbíral i několik cenných výsledků. Ten poslední před dvěma lety při své předchozí účasti. S Fordem Fiesta S2000 tenkrát dojel mezi nejlepší desítkou.

„I letos bychom takový výsledek brali. Uvidíme, co konkurence. Doma se však chceme vždy vytáhnout," dodává.