Do finálové fáze se přitom dostaly hned dvě, přičemž domácí příznivci drželi palce především zlínské odchovankyni Martině Kubičíkové. Ta po finálové účasti na nedávno skončeném klání v Přerově (dotace 15 tisíc USD) si na Argentinku Irigoyenovou věřila, ovšem po boji nakonec odešla zklamaná.

„Prohra hodně mrzí. Nastoupila jsem ve velkém stylu a dařilo se mi. Ve druhém setu ale soupeřce hrálo do not zhoršující počasí, neboť začalo mrholit. To byla výhoda pro její hru ze základní čáry a hrané liftované míče," posteskla si hráčka z Napajedel.

„V rozhodující sadě jsem vedla 2:1 a 40:15, ale poté přišlo trochu smůly. Závěr jsem už fyzicky a psychicky neunesla. Přece je se projevila na mé straně únava z těžkého programu v posledních dnů," přiznala mladá talentovaná tenistka, která se asi nevyrovnala s ošklivým padáme v první sadě. „Počasí se nedá ovlivnit, není to nic příjemného. Máme však stejné podmínky. Je to o tom, kdo se s tím lépe popere," mávla rukou.

„Tady ve Zlíně je větší konkurence než byla v minulém týdnu v Přerově. Bohužel jsme také měla jeden z nejtěžších losů. Myslím, že jsem hrála dobře. Škoda, že to nevyšlo. Nyní budu hrát ještě debla s Terezou Smítkovou a snad si spravím chuť," neskládá zbraně na domácím podniku, který dnes dopoledne startu hlavní fází.

Vítězka turnaje, která bude známa nejdříve v neděli, získává 50 bodů do žebříčku WTA a finanční výhru 2 940 USD a za druhé místo si hráčka připíše 34 bodů a hotovost 1 666 USD.

Dvouhra, kvalifikace – 2. kolo (finále): Torroová- Florová (ESP 6) – Sobaszkiewiczová (POL) bez boje, Peersová (AUS, 2) – Kunčíková (CZE) 6:4, 6:4, Aurouxová (ARG, 1) – H. Esenová (TUR) 6:4, 6:1, Jugičová-Salkičová (BIH, 5) – Juhászová (SVK, 13) 6:0, 6:1, Tinjičová (BIH, 4) – Kostičová (SRB, 9) 6:0, 6:1, Pochabová (SVK, 15) – Kawaová (POL) 6:4, 6:0, Irigoyenová (ARG, 3) – Kubičíková (CZE) 1:6, 6:1, 6:2, Golubičová (SUI, 11) – Barbatová (DEN) přerušeno pro déšť.

Úterní program 1. kola, 11.00: Gronertová (6) – Smítková, Roygová – Domachowská (7), Kolárová – Luknarová, Barbatová – Golubicová (11), po 12. hodině: Janiová (4) – Chollová, Linetteová – Evtimová (3), Kunčíková, Závodská – Chubarová, Hnatyshynová, po 15. hodině: Kubičíková, Smítková – Miklová, Vlachová, Kostová, Tinjičová – Benitézová, Castanoová, H. Esenová, L. Esenová – Kramperová, Luknarová, Barbatvá, Golubičová – Bogatová, Machalová.