Mužstvo podle jeho slov není v dobré náladě, ale zároveň ví, že jde jen o sport. O postup do vyřazovacích bojů zkusí ještě zabojovat.

„Musíme věřit, že to vyjde, urvat co nejvíce bodů a zároveň doufat, že soupeři klopýtnou,“ zná rovnici zkušený borec.

Prakticky ale už je možné jen to, že by Fatra v elitní osmičce nahradila Odolenu Vodu, která má onen čtyřbodový náskok. Sedmá Ostrava chová náskok už deseti bodů. V první řadě však Fatra musí zvítězit v dnešním utkání, kdy od 17 hodin hostí ve Sportovní hale Euronics Ústí nad Labem. To je v extralize na posledním místě s pouhými dvěma body.

„Důležité bude nic nepodcenit a vyvarovat se nevynucených chyb. Nehrajeme špatný volejbal, ale v koncovkách nám chybí štěstíčko. Nejlepší bude, když v nich nyní nepřipustíme žádné dramatické vrcholení,“ říká patriot Fatry na postu libera.
Usměje se na zlínský tým štěstí v koncovce základní části? 

BOJ O PLAY-OFF

Aktuální stav: Zlínská Fatra má pět kol před koncem základní části 18 bodů a na Odolenu Vodu, která uzavírá osmičku postupujících do play-off, ztrácí čtyři body. Sedmá Ostrava má náskok už desíti bodů.

Zbylé duely Fatry: Ústí nad Labem (D), Benátky n. J. (V), Brno (D), České Budějovice (D), ČZU Praha (V).
Duely Odoleny Vody: České Budějovice (V), Karlovarsko (V), Ostrava (D), Příbram (V), Ústí n. L. (D).
Pohled Deníku: Situace není tak beznadějná, jak se na první pohled zdá. Odolena Voda má totiž v závěru soutěže velmi těžký los. Zlínští zaberou, získají ve svých zápasech 10 bodů a budou se radovat z účasti v play-off. Odolena Voda přidá jen čtyři body.