„V průběhu prvního dne nás asi třikrát pozlobilo řízení. Jednou jsme kvůli tomu dostali i penalizaci, pak jsme skončili mimo trať a propadli jsme se až na 25. místo. Přesto jsme se nevzdali a postupně jsme se škrábali nahoru," líčil Tlusťák.

Druhý den už z toho byla docela nadějná 16. příčka, jenomže pak to začalo nanovo. „Nefungovaly brzdy, objevily se další problémy a opět jsme se propadli zpátky. V tu chvíli jsme již nechtěli další stíhací jízdou zbytečně riskovat. První desítka byla nereálná, proto jsme odstoupili. Jen bychom se zbytečně trápili," poznamenal pilot vozu Škoda Fabia S2000.

Na druhou stranu moc se tomu nepodivuje. „Chorvatsko je pro nás asi zakleté. Předloni nám celníci zatkli mechanika, loni jsme zase chvíli před koncem odstoupili ze čtvrtého místa absolutně. Teď další nezdar, přitom při seznamovacích jízdách a v tréninku vypadalo vše dobře," posmutněl Tlusťák.

A protože už předtím plánovaně vynechal Polsko, je nasnadě, že letos žádný velký úspěch v celkovém pořadí evropského šampionátu neudělá. „Tato sezona nebude patřit k mým nejlepším. Na dobrý výsledek můžeme zapomenout," připustil.

I proto možná vynechá příští týden start v San Remu, kam se přihlásil. „Uvidíme, jak se rozhodneme po poradě s našimi partnery. Ušetřené peníze bychom mohli použít pro příští ročník, v němž znovu chceme absolvovat mistrovství Evropy," podíval se do nedaleké budoucnosti zádveřický soutěžák.

Závěrečný podnik seriálu na začátku listopadu ve Švýcarsku si však ujít nenechá. „Švýcarsko mám opravdu rád, je to moc pěkný závod a v minulosti se nám v něm dařilo. Tohoto podniku se určitě zúčastníme a snad si trochu zlepšíme chuť a náladu," věří.

Doplňme, že v Chorvatsku se představil také další regionální zástupce Robert Kořistka. Ten na poslední chvíli nahradil zdravotně indisponovaného Jaroslava Orsáka, nicméně s jeho vozem Mitsubishi Lancer Evo IX R4 se svezl pouze na třech měřených testech. „Něco jsme trefili a poškodili jsme zadní rameno auta. Ještě jsme to zkusili v další erzetě, ale už to nešlo," konstatoval jezdec z Velkých Karlovic.