„Je to o penězích a všem kolem. Byl bych rád, kdyby se našel někdo, kdo by jel opravdu dobře. Auto jsme za tři roky posunuli. Já přece nebudu jezdit do padesáti," prohodil šestačtyřicetiletý závodník.

Kromě věku je tu navíc ještě jedna věc, která mu tlumí motivaci pro soutěže. Start továrního týmu Škoda v českém šampionátu.

„Hraje to pro mě velkou roli. Kdyby továrna nejela, mistrák by byl ve výsledcích zajímavější. Takhle je vítěz daný dopředu," říká Odložilík. „Na Barumce to chápu, ale jinak bych považoval za rozumné, aby u nás nestartovala. Tovární tým patří do světa," dodal.

Letos je zatím v pořadí mistrovství České republiky na devátém místě. V lepší pozici mu zabránila nedokončená soutěž Rally Bohemia a 41. příčka v Hustopečích.

„Rychlost máme dobrou, jen nám nepřeje štěstí," poznamenal loni čtvrtý muž v seriálu.

To ale nic nemění na jeho vysokých ambicích pro Barumku.

„Umístění kolem páté pozice by bylo hezké. Konkurence není tak silná jako v předchozích letech a auto máme dobře připravené," uvedl Roman Odložilík, který nejvíce favorizuje na vítězství Jana Kopeckého.

„Pokud se nic nestane, vyhraje. Dobrý bude také Rus Lukjaňuk a Polák Kajetanowicz," zmínil silné zahraniční jezdce. (miš, mb)