„Zanechám tady velmi funkční a stabilizovaný tým, neříkám klub, který by se měl dlouhodobě zabydlet v extralize," konstatoval ruský kouč, jenž už v příští sezoně povede rivala z Brna – Královo Pole. „Předběžně jsme dohodnuti, nyní dolaďujeme jen detaily a délku smlouvy," potvrdil úspěšný kouč.

Poněvadž ale Titkov je smluvně vázán ve Zlíně ještě do 15. června, snaží se se stávajícím zaměstnavatelem dohodnout na předčasném ukončení o pár týdnů dříve. „V Brně chtějí, abych se s týmem seznámil co nejdříve. Současně s vedením pracuji na novém týmu a hledání posil," potvrdil Titkov.

Kdyby bylo na něm, rád by si ze Zlína odvedl hned několik kvalitních házenkářů. Poněvadž ale většina je pod smlouvami, do Brna odejde s Titkovem zřejmě jen Boris Aspridis.

Ztráta talentovaného křídelníka zřejmě nebude jedinou změnou v kádru úspěšného nováčka. Zatímco klub se netají, že pro novou sezonu již nepočítá se srbskou spojkou Pavičem, měl by skončit i Zetík, vyloučen není ani návrat Pernici do Zubří.

Ovšem vedení Zlína nespí a již nyní rozhodilo několik přestupových las. Mimo jiné se dlouhodobě snaží o pivota Bechného, velký zájem má i o talentovanou rozehrávku z Plzně Kavku. „Hledáme posily a oslovili jsme několik hráčů. Z taktických důvodu ale nemohu být konkrétní," omluvil se člen vedení zlínské házené Rudolf Kafka starší. „Každopádně kostru týmu bychom rádi udrželi a věřím, že udržíme," potvrdil.

Stejně tak je srozuměn s faktem, že jej čeká hledání nového trenéra. „Respektujeme rozhodnutí Titkova, nikoho u nás na sílu držet nechceme. Andrej u nás odvedl kus práce a má právo pomýšlet na další štaci. Současně platí, že úspěšné angažmá právě u nás mu pomohlo k nastartování kariéry," dodal Kafka.