"V polovině uplynulého roku jsem si poranil levé rameno a zápěstí ruky. Poněvadž první operace nedopadla dobře, musel jsem po třech měsících podstoupit další. Dlouhé léčení a rehabilitace mi dovolily začít s přípravou až na přelomu února a března," zklamaně spočítal Jindřich Hrabica. Do Pacova jel s jediným cílem - pokusit se co nejdéle držet krok s konkurencí. "Půlroční deficit je znát, schází mi vyježděnost. V tuto chvíli mám dvou- až tříměsíční skluz oproti ostatním," připustil 31letý motokrosař, který sice úspěšně zvládl nástrahy kvalifikace, ale následné dvě rozjížďky nedojel. "Především jsem se snažil držet se špičkou krok, nasazení a tempo. To se mi v každé z rozjížděk dařilo dvacet minut, více než polovinu závodu. Abych neriskoval zranění, raději jsem pokaždé odstoupil," vysvětlil Hrabica, který před novou sezonou zažil řadu změn. Především přesedlal z Hondy 250 4T na nový opět čtyřtaktní motocykl TM, ovšem s větším obsahem - 450 ccm, což má za následek přesun do třídy Open. "Nyní mám mnohem spolehlivější stroj," pochvaluje si Hrabica.Navíc mění klubovou příslušnost (naposledy MCF Slušovice).

motocross racing team

S novým rokem založil soukromou stáj Motocross racing team, jehož barvy bude hájit hned pětice jezdců. Vedle Hrabici dále Jiří Katauer (závody přeboru Moravy v kategorii veteráni), bratři Jiří a Lubomír Tyrkové (přebor Moravy, kat. do 125 ccm) a teprve 10letý benjamínek Ondřej Tögel (přebor Moravy, kat. do 85 ccm). "Bez opětovné velké podpory MCF Slušovice by to však nešlo a i nadále zůstává významným partnerem naší nové stáje," poděkoval na dálku Hrabica.

pauza

Zdravotní problémy hodně ovlivnily ambice zkušeného motokrosaře v novém ročníku. Jestliže v minulých sezonách měl vždy pouze ty nejvyšší, letos je opatrnější. "V šestidílném mezinárodním mistrovství ČR půjdu závod od závodu, přičemž umístění mezi desítkou nejlepších je reálné. Kromě toho mám v plánu jet slovenský šampionát, kde jsem loni i přes výpadek skončil bronzový a i nyní bych dál rád bojoval o medailové pozice. Zda pojedu šestidílný evropský šampionát, se rozhodne až v příštích dnech. Vše je totiž o financích a ty stále intenzivně sháním," vysvětlil zlínský motokrosař. Další závody českého šampionátu jsou na programu za tři týdny. Během této pauzy by Hrabica rád opět kus tréninkového manka umazal. "Ti nejlepší už před víkendovým závodem měli za sebou minimálně dva až tři podniky v zahraničí. Ještě před květnovým závodem v Lokti nad Ohří bych rád absolvoval první ze seriálu ME ve Francii a Slovenska v Myjavě. Snad zdraví vydrží," přeje si Jindřich Hrabica.