Nejvíce jej ale zaujal teprve 16letý talent, který se rodí v otrokovické líhni – 187 centimetrů vysoký útočník Martin Janeček.

„Velmi mile mě překvapil, asi nejvíce ze všech. Je sice mladý, ale má velký potenciál růstu,“ řekl na adresu věkem juniora kouč Panterů Karel Ševčík.

I proto jej v závěru „vytáhl“ sestavou až do první formace k lídru Lukáši Petříkovi.

„Byl to pro mě šok, bonusové překvapení. Hrát po jeho boku je radost, stejně jako jeho rozehrávky a přehled. Jsem rád, že jsme se na turnaji v každém zápase střídali s Lukášem Volkem. Tolik prostoru jsem nečekal, obrovská zkušenost v mém věku se již měřit s těmi nejlepšími na světe,“ smál se student SPŠ ve Zlíně, jenž si dokonce připsal na své konto gólovou asistenci.

„Popravdě to měla být střela,“ přiznal Martin Janeček.

Čtyři jasné porážky a jen dvě vstřelené branky. Nečekal jste před odjezdem více?

Trenér nás předem upozorňoval, že turnaj je pro nás především přípravou. Hrát s nejlepšími ve skupině bylo pro tým za odměnu za uplynulou sezonu. V play-off jsme chtěli uspět, ale Boleslav nás přetlačila (1:4). Kdo ví, jak by utkání dopadlo, kdybychom za stavu 1:2 proměnili trestné střílení. Paradoxně nejhratelnější byl i zápas s favorizovaným Pixbem.

Potkali jste top týmy. Který na vás udělal největší dojem?

Rozhodně finský tým EräViikingit, který jsem viděl v zápase s Wilerem. Byl to zážitek.

Trenéra Ševčíka jste zaujal. Počítáte, že byste pravidelně hrál už v 16 letech superligu?

Odmalička sním sen si zahrát za Pantery nejvyšší soutěž, na druhou stranu se ještě potřebuji vyhrát v juniorské lize. Doufám ale, že během sezony občas do extraligy naskočím.

Jaké je váš florbalový sen?

Moc rád bych alespoň jednou hrál za národní tým. Určitě bych chtěl hrát florbal na nejvyšší úrovni a třeba si vyzkoušel některou zahraniční soutěž. Po očku sleduji švédskou ligu, ale s angličtinou na tom nejsem nejlépe. Budu muset ještě zabrat na všech frontách – herní i jazykové. (úsměv)

Po sezoně chce skončit lídr Karel Ťopek. Co ve vašich očích znamená?

Oborvská osobnost Pantreů, co dokázal pro klub. Už tím, že se před lety vrátil z Vítkovic domů do kádru extraligového nováčka. Je to tahoun a přirozený lídr v kabině, líbí se mi, že i nás mladé berou do party a pomáhají nám.

Jaký vás, potažmo superligovým tým nyní čeká program?

Mě po roce naplněné florbalem konečně dva týdny dovolené, kterou strávím s kamarády v Olomouci a pak s rodiči v Karlových Varech. Protože ale trénuji s prvním týmem, vím, že kromě dřiny v přípravě čeká v pátek kluky domácí přípravný zápas s Trenčínem.