„Moc rád jsem do Otrokovic znovu zavítal, zažil jsem zde výborný rok. Všichni tady zůstali stejní – fanoušci, hráči, Dan (trenér Daniel Folta – pozn. red.). Bylo to fajn," líčil 21letý sympaťák své pocity po výhře Vítkovic 6:2.

Neexistovala možnost, že byste i letos hrál za Pantery?

Už v půlce minulé sezony bylo jasné, že se vrátím do Vítkovic. To když mužstvo převzal nový trenér Michal Deus. Kluci s tím tady počítali. Kdybych nedojížděl, měl tady byt nebo třeba studium, tak by se o dalším působení dalo uvažovat. Je to tu moc fajn, nebránil bych se tomu.

Jak vzpomínáte na štaci v Otrokovicích?

Jen příjemně. Nakopl jsem se tady, za což patří největší poděkování Danovi Foltovi. Využil jsem prostoru, který mi dal. Bylo ho až příliš. (Úsměv.)

Bylo pro vás utkání na Štěrkovišti specifické?

Rozhodně. Byl jsem nažhavený a místy jsem i přepálil své nasazení. Ale to k tomu patří, když se člověk podívá znovu na oblíbené místo.

Sledujete Otrokovice nadále?

Určitě a mrzí mě, že se pohybují ve spodu tabulky. Hráče mají vyspělé, dobré, teď se navíc připojilo k mančaftu i trio ze Zlína. Je to pro mě překvapení. Ale extraligu Panteři udrží, věřím jim.

Jak složité bylo zvítězit na půdě bývalého klubu?

Potvrdilo se, že se proti nám postaví houževnatý soupeř hnaný publikem, jenž nám nedá nic zadarmo. Včas jsme se ale nastartovali a výsledek otočili. Zápas byl dobrý.

Atmosféru v hledišti znáte. Jak se vám líbila jako soupeři?

Otrokovické publikum je prostě stále fantastické, nejlepší v Česku.

Jak jste spokojený se svými výkony za Vítkovice?

Jsem, mám dobrý pocit ze hry. Body neřeším, hlavně když vyhráváme a předvádíme dobrý florbal. Chceme se probojovat do Superfinále a tam získat třetí zlato.

JAN ŠMÍD