Závodníci bojovali na tratích sprintu, tedy 750 m plavání v jednom okruhu v jezeře Kuchajda, 20 km na kole, které triatlonisté absolvovali ve čtyřech pětikilometrových okruzích, a na závěr je čekalo 5,4 km běhu ve dvou okruzích. Nejlepší výsledek z našich reprezentantů se očekával od Jana Čelůstky. Zkušený závodník vyléčil šrámy z loňské sezony a byl připraven bojovat o co nejlepší umístění.

Nakonec doběhl šestnáctý jako nejlepší z českých závodníků. „Pro mě je to určitě zklamání, chtěl jsem více. Byl to ale třetí závod ve dvou týdnech, více jsem cestoval, než trénoval, a tak se to teď sešlo. Ale pozitivní je, že do mistrovství Evropy zbývá ještě celý měsíc," řekl Čelůstka, který nesváděl vinu na chladné počasí.

„Mám raději teplé počasí, ale podmínky jsme měli všichni stejné. Zdravotně jsem na tom také naprosto skvěle, takže žádné výmluvy nepřipadají v úvahu," zakončil nejlepší český triatlonista, který na předchozím závodě Evropského poháru v Antalyi obsadil 12. místo. ⋌(lk)

Výsledky Evropského poháru v Bratislavě: 1. Justus Nieschlag (Něm) 56:38, 2. Richard Varga (SVK) 56:43, 3. Matthias Steinwandter (Ita) 56:51, …, 16. Jan Čelůstka 57:53.