„Uvědomujeme si, že už není čas na ztráty. Musíme bodovat, přes to nejede vlak, situaci přikládáme plnou zodpovědnost," sdělil hrající asistent trenéra a libero Přemysl Obdržálek.

Zároveň vnímá, že i do samotného zápasu s outsiderem je potřeba, aby mužstvo nastoupilo s pokorou. „Soupeř není až tak špatný, jak může napovídat jeho postavení v tabulce. Nesmíme jej hlavně podcenit a naopak je nutné, abychom dokázali, že umíme hrát dobře," zdůraznila 38letá opora Fatry.

Zlínští se do potíží dostali poslední porážkou na palubovce Kladna. Po ní se jejich náskok na play-off snížil na rozdíl tří bodů. V tabulce jsou osmí, na poslední postupové pozici. Herní projev a nezdar se přitom promítly i do nálady mužstva, nicméně na mysli neklesá.

„Naše rozpoložení je přiměřené naší hře. Cítíme, že je potřeba, abychom se zlepšili. Už se hraje o dost, vnímáme to. Budeme bojovat," pronesl Obdržálek.

Přitom věří, že týmu pomůže „volný" týden, který po účasti v evropských pohárech zažil po dlouhé době. Prostor byl tak pro řádný režim a kvalitní trénink.

„Skoro po dvou měsících jsme si mohli naplánovat, co jsme chtěli a věnovat se potřebným prvkům. Trénovali jsme tak, abychom byli schopní podat kvalitní, soustředěný výkon," přiblížil bývalý český reprezentant a mistr extraligy z roku 2003. ⋌(jš)