Na své si přijdou jak namakaní sportovci, tak i nadšenci, kteří se jen rádi projedou na kole bez toho, aniž by se hnali za první příčkou. Organizátoři závodu totiž pro účastníky připravili hned dvě tratě. „Podle svých možností si mohou lidé vybrat, zda pojedou spíše rekreační trasu o délce 20 km, nebo si troufnou na těžší variantu o délce 55 km. Jediné, co si přejeme je, aby si závod všichni užili. Tratě cyklisty provedou krásnou přírodou Maraláku, po hřebeni Moravskoslezských Beskyd a Pustevny," říká Martin Kráčalík z pořadatelské agentury Seven Days Agency.

Na přípravě tratí půl roku pracoval i Radim Kořínek, bývalý reprezentant na horských kolech, který si v trojčlenném týmu s trasami opravdu vyhrál.

„Jsou tam pevné prvky, těžší výjezdy, ale i krásný singltrek a asfalt, kde si člověk odpočine. Myslím, že se nám nakonec podařilo vymyslet trať opravdu citlivě," popisuje přípravy Radim Kořínek, bývalý český reprezentant na horských kolech.

Velkým lákadlem pro všechny přítomné bude zcela určitě účast bikera Jaroslava Kulhavého, olympijského vítěz z roku 2012 a mistra světa v maratonu z roku 2014. Ten si okolí Pusteven už nanečisto projel již v polovině srpna, kdy se stal hlavní tváří veřejné vyjížďky. Poměřit síly s takovým závodníkem, ujet po jeho boku pár metrů, poměřit si mezičasy nebo rozestupy, se nepoštěstí každý den a tato možnost jistě potěší každého cyklistického fanouška při závodě Cream Bike Čeladná 2015.

Okruh o délce 500 metrů bude připraven i pro dětské cyklisty. Kromě toho bude celý den vyplňovat bohatý doprovodný program se spoustou aktivit. Biketrialista Petr Kraus završí celou akci svým atraktivním exhibičním vystoupením.

Druhý ročník závodu Cream Bike Čeladná 2015, který vznikal ve spolupráci se skupinou CREAM, CHKO Beskydy, Lesy ČR a za podpory obce Čeladná, odstartuje z areálu ZŠ Čeladná v 11:30 hodin. Více informací o akci na www.bikeceladna.cz.