Z regionálních vyznavačů bikemaratonů se v konkurenci 234 bikerů ještě zviditelnil čtvrtý v pořadí Jiří Hradil (Force KCK Cykloteam Zlín, 2:38:37). Jan Procházka z Cyklosportu Chropyně skončil pátý (2:38:37) a Milan Zvonek (Zvonek Sport Valašské Klobouky, 2:39:08) šestý.

,,Hned po startu se Šťastný probojoval do čela. Já jsem se dlouho pohyboval ve tříčlenné skupině společně s Petříčkem a Procházkou se zhruba čtyřicetisekundovou ztrátu na lídra závodu. Na pětačtyřicátém kilometru ve stoupání na Velkou Javorinu jsem však reprezentanta formace Petra Čecha dojel. Ovšem v závěrečném spurtu jsem Petrovi Šťastnému těsně podlehl," upozornil na rozhodující momenty letošního Karpatského pedálu Pavel Žák.
V Karpatech se zviditelnila i Silvie Zvonková (Zvonek Sport Valašské Klobouky), jež dominovala časem 3:19:57 závodu žen. Druhá byla Radka Pospíšilová (Bikecentrum Olomouc, 3:26:33), třetí místo získala Svatava Kučná (4 Ever Cyklo Bulis Bystřice pod Hostýnem, 3:31:59). Další nositelka valašskoklobouckého Zvonek Sportu Petra Holznerová dojela pátá (3:48:16).

,,V závodu nebyl čas kochat se nádhernými scenériemi z Velké Javoriny. Na trati totiž byla spousta dalších táhlých kopců. Nicméně, přestože jsem v závěru byla už dost unavená, zisk první příčky a tím i celkového prvenství v letošním Karpaty MTB Touru jsem si pohlídala," radovala se z velmi cenného trimfu Silvie Zvonková.

Autor: Lubomír Hotař